20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEmisiunile în limba română ale postului Deutsche Welle, o punte de legătură între România şi Germania

Emisiunile în limba română ale postului Deutsche Welle, o punte de legătură între România şi Germania

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a primit astăzi, 14 mai 2013, o delegaţie a conducerii postului Deutsche Welle, aflată în România cu ocazia aniversării a 60 de ani de la înfiinţarea postului şi a 50 de ani de la lansarea programului în limba română. Din delegaţie au făcut parte Christian Gramsch, director de programe, Verica Spasovksa, director al programului pentru Europa Centrală şi de Sud-Est şi Robert Schwarz, director al programului în limba română.
Ministrul Titus Corlăţean a exprimat aprecieri pentru îndelungata activitate a postului, răstimp în care acesta s-a profilat ca o voce a democraţiei şi a libertăţii de exprimare în Europa. A apreciat, de asemenea, că emisiunile în limba română ale postului Deutsche Welle s-au constituit într-o punte de legătură între România şi Germania, contribuind la dezvoltarea relaţiei strânse dintre cele două state.
La rândul lor, reprezentanţii Deutsche Welle au menţionat că, în contextul dezbaterilor actuale privind viitorul Europei şi provocările cu care se confruntă proiectul european, postul prezintă realităţile sociale, economice, politice inclusiv prin mediatizarea unor poveşti de succes în privinţa integrării şi contribuţiei pe care românii stabiliţi în Germania o aduc în cadrul societăţii în care trăiesc. Atât ministrul afacerilor externe, cât şi interlocutorii săi au subliniat şi faptul că etnicii germani originari din România constituie o punte solidă de legătură între cele două ţări.
Ministrul afacerilor externe a salutat, totodată, proiectul editorial de colaborare cu mass-media locală pe care Deutsche Welle îl desfăşoară în Republica Moldova, apreciind că acesta aduce un aport semnificativ la promovarea valorilor democraţiei şi libertăţii de exprimare menite să susţină parcursul european al acestei ţări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS