12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Poluarea cu cenuşă de la Termocentrala Romag-Termo va lua sfârşit după finalizarea investiţiilor de retehnologizare

Mehedinţi: Poluarea cu cenuşă de la Termocentrala Romag-Termo va lua sfârşit după finalizarea investiţiilor de retehnologizare

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) desfăşoară lucrări de protecţie a mediului în perimetrul depozitului de şlam situat în punctul Valea Trestelnic al sucursalei Romag-Termo, a declarat luni, pentru Agerpres, directorul general Marius Cristian Preda.
Potrivit sursei citate, aceasta ar fi una dintre cauzele care au provocat, luni, poluarea cu praf de cărbune în localităţile aflate pe o rază de 10 kilometri cu orientare vest-est.
‘Actualmente, tehnologic vorbind, nu este posibilă umezirea suprafeţei de aproximativ 150 de hectare a depozitului de cenuşă şi zgură. Se execută lucrări de supraînălţare a digului şi din cauza vântului puternic s-a declanşat fenomenul de spulberare a acestora’, a precizat Preda.
În context, directorul general al RAAN a mai arătat că odată cu finalizarea investiţiilor de retehnologizare a echipamentelor de evacuare a şlamului rezultat în urma arderii cărbunelui în cazanele de producere a aburului tehnologic în cazanele termocentralei, va lua sfârşit şi poluarea accidentală a zonei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS