24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateViktor Orban s-a recules la mormântul românului omorât în bătaie de doi poliţişti unguri

Viktor Orban s-a recules la mormântul românului omorât în bătaie de doi poliţişti unguri

Premierul ungar Viktor Orban s-a recules la mormântul cetăţeanului român decedat în aprilie în Ungaria, după ce a fost reţinut şi bătut până la moarte de doi poliţişti unguri, informează Agerpres citând agenţia MTI. O înregistrare video postată pe pagina de Facebook a premierului îl prezintă pe Orban când depune un singur trandafir alb, în jurul căruia era legată o panglică în culorile naţionale ale Ungariei, la mormântul lui Jozsef Bara din Satu Mare.

Ofiţerul de presă al lui Orban, Bertalan Havasi, a declarat pentru MTI că premierul a vizitat vineri după-amiază cimitirul sătmărean. Bara, 47 de ani, a murit în Izsak, sud-estul Ungariei, la 8 aprilie, după ce a fost reţinut la o secţie de poliţie din localitate. Cei doi poliţişti sunt bănuiţi că l-ar fi bătut pe Bara, care fusese reţinut sub suspiciunea de a fi furat o drujbă.

Şeful poliţiei ungare, Karoly Papp, a condamnat faptele, dar a refuzat să dea mai multe detalii pe motiv că este în curs de desfăşurare o anchetă penală. Cei doi poliţişti despre care se crede că l-au omorât în bătaie pe Bara au fost concediaţi. Vizita lui Orban la cimitir a survenit după publicarea, miercuri, în Magyar Nemzet, a unei scrisori deschise către premier a filosofului Gaspar Miklos Tamas. În scrisoare, Tamas le cerea lui Orban şi preşedintelui ţării, Janos Ader, să depună o floare la mormântul lui Bara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS