16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaxarea maşinilor pe autostradă va fi făcută prin SMS, cod de bare sau vinietă de la benzinărie

Taxarea maşinilor pe autostradă va fi făcută prin SMS, cod de bare sau vinietă de la benzinărie

Pentru taxarea maşinilor care circulă pe autostrăzile din România există mai multe posibilităţi, precum varianta electronică cu telefonul mobil, printr-un cod de bare amplasat pe geam sau prin achiziţia unei viniete, afirmă ministrul delegat Dan Şova, potrivit Mediafax.

„Sunt mai multe posibilităţi. O să fie şi taxă electronică, cu telefonul mobil, o să fie şi cu un cod de bare pe geam, cine circulă mai mult, eventual, o să fie şi cu posibilitatea să-ţi cumperi vinietă de la benzinărie şi să ţi-o pui în geam, o să fie mai multe mecanisme”, a afirmat ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, la emisiunea „După 20 de ani”, difuzată duminică de Pro TV.

El a precizat că nu va fi utilizat sistemul cu bariere, care ar genera aglomeraţie şi nu este agreat de potenţialii investitori în construcţia de autostrăzi. Întrebat ce va presupune taxarea cu cod de bare, el a arătat că această formulă vizează achiziţia unui tip de vinietă amplasată pe geam. „Când treci, camera de luat vederi îţi ia codul de bare şi îţi ia banii din cont automat”, a adăugat ministrul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS