22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Cuţomanii“ îşi terorizează vecinii

„Cuţomanii“ îşi terorizează vecinii

Iubitorii de animale care aduc câini şi pisici în apartament, pe casa scării sau în faţa blocului îşi exasperează vecinii cu mirosul şi hărmălaia. Cazurile nu sunt rare în Craiova şi nu este vorba de locatarii care cresc animale de companie. Uneori, o singură persoană terorizează blocuri întregi cu haitele de câini ademenite cu mâncare la uşa blocului în care locuieşte sau chiar în scara blocului şi în locuinţa proprie.

Sunt în această situaţie locatarii din blocul M16 B situat pe Calea Bucureşti sau din blocul 142B din Craioviţa Nouă. Într-o situaţie similară se găsesc şi locatarii din zona blocurilor C1-C3 din George Enescu şi condominiile învecinate, unde un iubitor de animale aduce mâncare câinilor comunitari tocmai la locul de joacă al copiilor. Iubirea faţă de aceste patrupede este dusă la exagerare şi de unii locatari din blocul F10 din Brazda lui Novac. De foarte multe ori, oamenii ajung să fie muşcaţi tocmai de aceşti câini protejaţi.
„Avem mari probleme cu vecina de la primul etaj. Am chemat poliţia, am chemat de la primărie şi tot continuă să le dea aici, în grădina blocului, mâncare. Le aruncă de la balcon pe spaţiul verde şi ei se adună aici. O doamnă, Artene, chiar a fost muşcată de curând, şi nu este singura. Toată noaptea latră aici, când se strâng în faţa blocului sunt şi câte 15 câini. Aruncă de sus mâncare, oase. Vin şi pisici. Ţine câini pe terasă.  Este un chin“, spune cu teamă o locatară din blocul M16B, Calea Bucureşti.
Oamenii se plâng, se scandalizează, dar nimeni nu îi ajută. „Pe cine nu deranjează?! Ne drăcuie, ne face cum îi vine la gură. Ţine căţei pe balcon, mai adună şi vreo zece pisici. Nu poţi să treci pe aici, să ajungi în bloc, că te muşcă. S-a repezit la nepoţica mea. Ce să facem? Şi grădina este distrusă din cauza mizeriei. Nu se poate aşa ceva, suntem şi în zonă centrală“, a spus alt proprietar din acelaşi bloc.

Câinii, mai presus
de copii

În cartierul George Enescu, mămicile care îşi aduc copiii la locul de joacă au făcut front comun împotriva persoanelor care hrănesc câinii comunitari chiar pe spaţiul de joacă. „Nu putem să ne aducem copiii să se recreeze. Este o doamnă, mare iubitoare de câini, care cumpără mezeluri expirate sau nu ştiu de unde, le aduce şi le aruncă în apropierea locului de joacă, iar mai nou le împrăştie hrana pe lângă blocurile noastre. Toţi iubim animalele, dar nu aşa, mai ales când sunt un pericol. Aseară chiar am avut o discuţie aprinsă cu această femeie. Să îi ia la ea, să le asigure un adăpost!“, a spus Camelia, o locatară.

Cu câinii pe casa scării

În Craioviţa Nouă, în blocul 142B, o altă iubitoare de animale hrăneşte câinii şi pisicile fără stăpân chiar în casa scării şi în propriul apartament de la etajul al doilea. Mizeria şi mirosul greu îi deranjează pe vecini. „A venit căldura şi miroase înţepător, urât. Este numai rahat de câine şi pisici, şi urină. Până la urmă este un focar de infecţie. Într-o dimineaţă treceam şi când a deschis uşa am observat la această vecină de la etajul doi vreo nouă pisici în hol, pe care le hrănea. Sunt din astea de pe stradă, nu sunt ale ei. Suportăm cu greu“, s-a plâns o locatară din blocul 142B Craioviţa Nouă.
Cum nu există un cadru legal care să interzică „să arunci o  bucată de pâine unui câine“, nimeni nu poate deocamdată să-i tempereze pe cei care transformă îngrijirea unui animal într-o manie, intrând în conflict cu vecinii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS