18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCSM: Alina Bica a dat dovadă de spirit de iniţiativă şi deschidere faţă de noi metode de investigare

CSM: Alina Bica a dat dovadă de spirit de iniţiativă şi deschidere faţă de noi metode de investigare

Alina Bica, avizată pozitiv pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organozată şi Terorism (DIICOT), a dat dovadă, de-a lungul activităţii profesionale, de spirit de iniţiativă şi deschidere faţă de noi tehnici şi investigare a infracţiunilor, arată Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în motivarea avizului. Potrivit Mediafax.ro, Secţia pentru procurori a CSM notează în motivare că Alina Bica are o vechime ca procuror de 16 ani şi patru luni, nu a fost sancţionată disciplinar în ultimii trei ani de activitate şi a fost apreciată cu calificativul „foarte bine” la ultima evaluare.

Din conţinutul proiectului de management prezentat de Bica, precum şi din prestaţia la interviul în faţa Secţiei pentru procurori a CSM „rezultă că aceasta a dat dovadă de profesionalism, de o bună cunoaştere a sistemului judiciar şi a problemelor reale cu care se confruntă acesta, în special în ceea ce priveşte activitatea DIICOT, instituţie în cadrul căreia şi-a desfăşurat activitatea în perioadele 2004 – 2009 şi 2012 – prezent”, se arată în motivare.

Secţia pentru procurori a CSM a mai notat în document că Bica a indicat măsuri adecvate pentru realizarea obiectivelor pe care le-a formulat în proiect, „în scopul creşterii performanţelor DIICOT” şi „în vederea realizării unui sistem judiciar modern care să se adapteze cerinţelor Uniunii Europene”. Totodată, din modul în care şi-a prezentat proiectul rezultă că Alina Bica „şi-a însuşit capacităţile specifice actului managerial”, potrivit motivării CSM.

Activitate profesională

Alina Bica şi-a început cariera de procuror în 1996. Din 2004, ea a fost procuror şef de birou la DIICOT, iar apoi procuror şef de serviciu la aceeaşi instituţie, unde în prezent este delegată în funcţia de consilier al procurorului şef al DIICOT. CV-ul Alinei Bica include şi trei ani ca secretar de stat la Ministerul Justiţiei, din ianuarie 2009 până în mai 2012.

În perioada 1996-1999, Bica a fost magistrat în cadrul Parchetului Judecătoriei Sfântu Gheorghe, iar ulterior, până în 2002, la Parchetul Tribunalului Braşov. Timp de un an (2002-2003), Alina Bica a fost procuror la Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar din 2003, la Parchetul General. Începând cu 2004, Bica a activat în cadrul DIICOT.

În septembrie anul trecut, numele Alinei Bica era vehiculat pentru funcţia de procuror general. Tot atunci, în presă era publicată o convorbire telefonică interceptată pe care aceasta ar fi avut-o cu Sorin Blejnar, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), discuţie în care Bica se interesa de funcţia pe care urma să o ocupe la ANAF o cunoştinţă a ei.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS