22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBiserica Ortodoxă Sârbă acuză liderii politici de trădare, din cauza acordului cu Priştina

Biserica Ortodoxă Sârbă acuză liderii politici de trădare, din cauza acordului cu Priştina

Înalţi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe sârbe au sprijinit un protest desfăşurat astăzi la Belgrad, împotriva acordului de normalizare a relaţiilor Serbiei cu Kosovo şi i-au catalogat pe liderii politici sârbi drept trădători, informează Agerpres.ro citând agenţia EFE. „Aceştia trei de la putere sunt trădători care au încredere în garanţiile NATO şi vând Kosovo, inima sârbilor”, a afirmat mitropolitul Atanasije de Muntenegru şi Litoral în ierarhia Bisericii Ortodoxe Sârbe, făcând referire la primul ministru sârb, Ivica Dacic, la preşedintele Tomislav Nikolic şi la vicepremierul Aleksandar Vucic.

Mitropolitul l-a comparat pe Dacic cu fostul premier Zoran Djindjic, asasinat în anul 2003. „Aşa vorbea şi Djindjic şi Dumnezeu este Cel care va judeca cum a sfârşit acesta'” a mai spus în faţa manifestanţilor mitropolitul Atanasije.

La manifestaţia din capitala sârbă au participat circa 3.000 de sârbi veniţi din nordul Kosovo. „Este un act de trădare şi înseamnă pierderea Kosovo”, a afirmat Slavisa Ristic, unul dintre liderii sârbilor kosovari, vorbind despre acordul de principiu privind normalizarea relaţiilor dintre Belgrad şi Priştina, mediat de Uniunea Europeană şi semnat pe 19 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS