16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUltima etapă de înscriere în învăţământul primar

Ultima etapă de înscriere în învăţământul primar

Astăzi începe cea de a doua etapă de înscriere în învăţământul primar, care se va derula până săptămâna viitoare. Ultima zi de înscriere atât în clasa I, cât şi în clasa pregătitoare va fi vineri, 17 mai.

Cea de a doua etapă de înscriere în învăţământul primar este destinată doar copiilor care nu au participat la prima etapă sau au rămas cu cererile nesoluţionate după ce şi-au exprimat opţiunea pentru o unitate şcolară. La nivelul judeţului Dolj, au mai rămas aproximativ 1.000 de locuri disponibile. Unităţile şcolare care au avut mai multe cereri decât locuri şi au avut posibilitatea să suplimenteze oferta au primit una şi chiar două clase în plus. Pe această listă se află Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, Şcoala Gimnazială „Alexandru Macedonski“, Şcoala „Nicolae Romanescu“, Şcoala „Mircea Eliade“, Şcoala „Gheorghe Ţiţeica“. La aceste unităţi nu se mai primesc cereri în cea de a doua etapă întrucât locurile au fost completate la capacitate maximă. La polul opus se  află Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“, precum şi şcolile gimnaziale din Urzicuţa, Sălcuţa, Bistreţ şi Segarcea, care au pierdut câte o clasă din lipsă de cereri.

400 de locuri libere
în Gorj

Tot în intervalul 8-17 mai se vor face înscrieri în învăţământul primar şi în judeţul Gorj, unde mai sunt 400 de locuri libere, după ce în prima etapă s-au înscris  peste 2.000 de copii, la unităţile de învăţământ la care erau arondaţi. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a precizat că, dacă vor exista situaţii în care cererile vor depăşi numărul locurilor în această ultimă etapă, există posibilitatea de a suplimenta clasele. Cele mai multe locuri libere sunt la Şcoala „Voievod Litovoi“ şi la şcoala din Debarcader.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS