16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRaid israelian în Siria

Raid israelian în Siria

Un oficial israelian de rang înalt a declarat că Israelul a efectuat un atac aerian în noaptea de sâmbătă spre duminică în apropiere de Damasc, care a vizat arme iraniene destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, conform realitatea.net.
Cel puţin 15 militari sirieni au fost ucişi şi soarta altor câtorva zeci este necunoscută, după raidul israelian desfăşurat în noaptea de sâmbătă spre duminică împotriva a trei poziţii militare la nord de Damasc, a anunţat o organizaţie neguvernamentală, citată de AFP.
„Cel puţin 15 militari au fost ucişi şi soarta altor câtorva zeci este necunoscută în urma raidului israelian. Cele trei instalaţii numără 150 de persoane dar nu se ştie dacă toate se aflau acolo în momentul raidului”, a explicat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).
Iranul a dezminţit, luni, că depozitele de arme vizate de aviaţia israeliană ar conţine arme iraniene, potrivit Sepahnews.com, site-ul Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului islamic, relatează AFP. Generalul Massud Jazayeri, adjunctul şefului Statului Major al forţelor armate a”respins propaganda presei occidentale şi israeliene care afirmă că depozitele de arme iraniene ar fi fost ţinta” raidurilor desfăşurate recent de aviaţia israeliană în Siria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS