9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Pe 3 mai dau totul!“

„Pe 3 mai dau totul!“

Craioveanul Alexandru Marcu, zis şi Matrix, este un mentalist talentat a cărui poveste aţi aflat-o la începutul anului din paginile GdS. După cum mărturisea şi atunci, el i-a uluit pe juraţii de la „Românii au talent“ şi acum îşi pune toate speranţele în semifinala de pe 3 mai, cea care îi va decide soarta în concurs.

Ultima dată când ne-am întâlnit cu Alex am avut parte de chei rupte, pahare cu picioarele îndoite, cărţi ghicite şi transformări şocante. La fel ca şi pe noi, trucul cu „trei de treflă“ i-a lăsat mască pe mulţi oameni, fie ei juraţii de la „Românii au talent“ sau cei care s-au uitat la televizor atunci când Alexandru Marcu a imprimat, cu o putere necunoscută, cuvintele „trei de treflă“ pe nişte cărţi de joc albe. De atunci, Alex aşteaptă semifinala magică, cea de pe 3 mai. „Trei juraţi au ales trei de treflă pentru data de trei mai, în sezonul numărul trei, şi acum aşteptăm un răspuns de la trinitate! Trei e o cifră magică“, a mărturisit Matrix, care a pregătit ceva special pentru cei care-l vor urmări vinerea aceasta. „Pornesc de la audiţii, exact din ultima secundă, şi, practic, se continuă tot momentul. O să vă daţi seama de ce a fost intrarea aceea surprinzătoare, din aer. Gândesc totul ca pe o continuitate, iar dacă voi ajunge în finală, cele trei momente vor fi, de fapt, unul singur“.

„Cel mai mult mă lupt cu mine“

Tânărul de 23 de ani consideră că bătălia cea mai mare o are cu el însuşi. Îşi respectă colegii de concurs şi spune că o să muncească foarte mult pentru a face o diferenţă: „Sunt optimist şi dau totul, dar e concurenţă mare. Sunt cei mai buni 48 din ţară, dar încerc să-i contracarez aşa cum pot. Cel mai mult mă lupt cu mine. Emisiunea se cheamă «Românii au talent», sunt diverse talente, iar publicul şi generaţiile se schimbă de la an la an. Eu mă bucur că am şansa să vin, să-mi continui povestea, dacă aş duce-o la capăt aş fi foarte fericit“. Chiar dacă sezonul trecut premiul cel mare a fost câştigat tot de un mentalist, Cristian Gog, Alex merge pe ideea că totul este posibil: „Încerc să nu-i ascult pe cei 98% care-mi spun că nu mai pot câştiga pentru că a câştigat deja un magician. Eu arăt mai mult că mă afectează lucrurile şi avem un stil diferit. El e o enciclopedie curată, e un om foarte bun, dar merge pe stilul ăla, te uiţi în ochii lui şi îl crezi“.

Moment în memoria lui Andrei şi Cosmin

Motoul lui Alexandru Marcu, „Scena mea este strada“, l-a făcut să nu-i uite nici pe Andrei Dragomir şi Cosmin Băbălău, tinerii craioveni a căror viaţă a fost curmată în timp ce traversau strada. Erau prieteni şi, după cum povesteşte Alex, uşor trist, „atât cât îmi permit producătorii, voi încerca să fac ceva şi în amintirea lor“. Reuşita numărului său depinde foarte mult şi de partea tehnică. „Eu vreau să fie totul perfect, şi pe monitoare să se vadă ce ne trebuie, şi muzica să fie la fracţiune de secundă, totul gândit şi foarte multă matematică“.
Participarea la acest concurs de talente i-a schimbat viaţa. Lumea îl recunoaşte pe stradă şi, cel mai important, spune el, îl recunoaşte prin ceva pozitiv, cu care vrea să continue. „Mesajul meu este simplu: «Scena mea este strada», că din stradă venim şi în stradă ne întoarcem. Încerc să clădesc o străduţă acolo. La mine e fără cutii, lumini speciale, fără asistente drăguţe, însă încerc să mă apropii foarte mult de oameni. Dacă voi ajunge în finală, va fi ceva atât de interactiv încât te vei simţi în sală. Un magician deja s-a calificat în finală. Să vedem dacă vor fi doi“, a mai spus Matrix, care promite să dea ce are mai bun pe 3 mai, într-o semifinală magică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS