14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePodul Calafat -Vidin este realizat în proporţie de 99 la sută

Podul Calafat -Vidin este realizat în proporţie de 99 la sută

Podul Calafat -Vidin este realizat în proporţie de 99%, din punctul de vedere al părţii române, a declarat, luni, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, conform Agerpres.
”Mai avem de făcut doar câteva conexiuni care nu pot fi făcute decât după ce vin şi colegii bulgari cu tensiune şi cu firul”, a spus acesta, într-o conferinţă de presă.
Potrivit lui Fenechiu, compania care va întreţine podul este o societate mixtă bulgaro-română cu sediul la Vidin şi cu reprezentanţă la Calafat.
”Compania este în procedură de înfiinţare”, a adăugat şeful de la Transporturi.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la Ruse, că noul pod peste Dunăre, între Calafat şi Vidin, va fi inaugurat cel mai probabil la 15 iunie, iar la inaugurare va participa şi comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn.
Podul Calafat-Vidin va avea o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Costurile construcţiei, care până în anul 2011 erau estimate la circa 225 de milioane de euro, vor depăşi cel mai probabil 250 milioane de euro până la finalizarea proiectului.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS