13.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul polonez al justiţiei, demis din funcţie pentru declaraţiile sale privind fertilizarea in vitro

Ministrul polonez al justiţiei, demis din funcţie pentru declaraţiile sale privind fertilizarea in vitro

Premierul polonez Donald Tusk a anunţat luni că l-a demis pe ministrul justiţiei, Jaroslaw Gowin, după declaraţiile acestuia privind fertilizarea in vitro şi un presupus trafic de embrioni între Polonia şi Germania, relatează AFP şi AP.
Conform Agerpres, Jaroslaw Gowin este al doilea ministru al cabinetului Tusk demis de premier luna aceasta. El va fi înlocuit de fostul ministru de interne, juristul Marek Biernacki.
Potrivit AP, Gowin este un catolic convins care a votat împotriva proiectului de lege al partidului de guvernământ care garantează drepturi pentru cuplurile de acelaşi sex. El se opune de asemenea fertilizării in vitro.
Donald Tusk a afirmat că l-a demis pe Gowin pentru că a creat prea multe situaţii jenante pentru guvern.
De câţiva ani, guvernul Tusk depune eforturi, fără succes însă, pentru adoptarea legislaţiei în legătură cu fertilizarea in vitro, ceea ce a atras nemulţumirea Bisericii Catolice, care condamnă această metodă. Procedura este în prezent practicată în Polonia în clinici private, însă este suportată financiar în totalitate de cuplurile care apelează la această metodă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS