Acasă Actualitate Remus Pricopie va propune organizarea centralizată a simulărilor pentru evaluarea naţională şi...

Remus Pricopie va propune organizarea centralizată a simulărilor pentru evaluarea naţională şi bacalaureat

-

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a declarat astăzi, la emisiunea „După 20 de ani” de la Pro TV, că va propune ca simulările pentru evaluarea naţională şi bacalaureat să se organizeze, începând cu următorul an şcolar, în aceleaşi condiţii în care se dau examenele, şi nu descentralizat, conform Mediafax.
Ministrul Remus Pricopie a spus că va propune colegilor din minister şi partenerilor sociali ca, „începând cu anul şcolar următor, simulările să se facă exact în aceleaşi condiţii în care se dau şi examenele, respectiv Consiliul Naţional de Evaluare să gestioneze aceste simulări pentru a putea avea o analiză mai bună a datelor”.
Întrebat dacă are suspiciuni în momentul de faţă, când subiectele simulărilor sunt făcute pentru fiecare judeţ în parte, că în unele judeţe ar putea fi date subiecte mai uşoare, Pricopie a confirmat, spunând că acestea pot fi mai uşoare sau mai grele, sau nu suficient de bine calibrate, în unele judeţe.
Ministrul Educaţiei a mai spus că nu îl mulţumesc rezultatele de la simulări primite până în prezent, apreciind că elevii sunt „pregătiţi destul de slab”.

ȘTIRI VIDEO GdS