27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeatrul „Colibri“, la Clubul Electroputere

Teatrul „Colibri“, la Clubul Electroputere

Consiliul Local Craiova urmează să aprobe joi închirierea fostului club al muncitorilor din Uzina Electroputere către Primăria Craiova, care vrea să facă acolo sediul păpuşarilor.

Teatrul de Copii şi Tineret „Colibri“, aflat în subordinea Primăriei Craiova, se mută în fostul Club Electroputere de pe Calea Bucureşti. În acest sens, Primăria Craiova a ajuns deja la un acord de principiu cu Sindicatul Liber Electroputere Craiova, proprietarul amintitei clădiri, iar Consiliul Local urmează să decidă, în şedinţa ordinară de joi, asupra închirierii imobilului, pentru a-i servi drept sediu Teatrului de Păpuşi.

„Actul de cultură are de suferit şi astfel se pierd spectatori“

Potrivit proiectului de hotărâre a consiliului local, municipalitatea ar semna cu Sindicatul Liber Electroputere Craiova un contract de închiriere a imobilului intitulat „Clubul Cultural al Sindicatului Liber Electroputere Craiova“. De fapt, va fi închiriată doar o parte din imobil (1.150 mp), sindicatul urmând să-şi păstreze trei spaţii la etaj (birou preşedinte, birou comitet sindical şi sală de şedinţe) şi o magazie la parter.
Contractul de închiriere va fi semnat pe o perioadă de opt ani, cu posibilitate de prelungire prin act adiţional şi un drept de preempţiune oferit Primăriei Craiova, în cazul în care Sindicatul Electroputere se decide să înstrăineze această clădire. Cuantumul chiriei pentru anul 2013 va fi de 7.000 lei/lună, iar începând cu anul 2014, aceasta se va calcula la nivelul impozitului pe construcţie şi teren aferent, corespunzătoare pentru fiecare an. Predarea-primirea imobilului se va face în termen de 30 de zile de la semnarea contractului de închiriere.
Justificarea necesităţii închirierii acestui spaţiu este clar detaliată în raportul întocmit de Direcţia Patrimoniu a Primăriei Craiova, ce stă la baza acestui proiect de hotărâre: „De şapte ani, activitatea acestei instituţii de cultură ce se adresează, în special, tineretului preşcolar şi şcolar se desfăşoară în mai multe locaţii. Repetiţiile se desfăşoară într-o încăpere foarte mică din imobilul situat în Craiova, str. Împăratul Traian, nr. 28-30, în acelaşi imobil fiind depozitate în condiţiile cele mai inadecvate atât decorurile, cât şi celelalte materiale necesare activităţii. Spectacolele se desfăşoară în incinta Teatrului Liric „Elena Teodorini“ (o singură reprezentaţie pe săptămână), grădiniţe, şcoli, cantine, săli de sport, cămine culturale, fără un confort acceptabil pentru micii spectatori şi fără dotări tehnice specifice unui teatru care a obţinut recunoaşterea naţională şi internaţională. Astfel, împărţirea activităţii între cele două locaţii principale presupune să fie mutate în permanenţă decorurile dintr-o locaţie în alta cu ocazia fiecărei reprezentaţii, conducând astfel la deteriorarea rapidă a acestora, majorarea cheltuielilor materiale, nemaiţinând cont de faptul că actul de cultură are de suferit şi astfel se pierd spectatori“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS