20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInstanţa a rămas în pronunţare în dosarul lui Cătălin Voicu - fostul senator este internat la Spitalul Floreasca

Instanţa a rămas în pronunţare în dosarul lui Cătălin Voicu – fostul senator este internat la Spitalul Floreasca

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a rămas în pronunţare astăzi în dosarul în care fostul senator Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, alături de fostul judecător Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu, informează Agerpres.ro. Cătălin Voicu nu a fost prezent la termenul de astăzi al procesului, avocaţii săi afirmând că acesta s-a internat de dimineaţă la Spitalul Floreasca, iar familia i-a informat că Voicu ar fi suspect de cancer la colon.

Apărătorii au solicitat amânarea dosarului, pentru ca Voicu să dea o ultimă declaraţie în dosar, însă preşedintele completului, Livia Stanciu, nu a fost de acord. Stanciu le-a spus avocaţilor că purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa, a anunţat astăzi, la ora 12:00, că Voicu nu este internat în această unitate medicală. Profesorul doctor Mircea Beuran a declarat însă pentru Agerpres.ro că Voicu a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca în cursul dimineţii de astăzi, cu hemoragie rectală şi cu anemie, pacientul urmând să fie supus mai multor investigaţii. 

Preşedintele completului de judecători nu a fost de acord nici cu amânarea pronunţării sentinţei definitive, deşi avocaţii ceruseră acest lucru, pe motiv că au nevoie de timp pentru a depune motive scrise de recurs.

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a cerut completului de cinci judecători al instanţei supreme majorarea semnificativă a pedepselor care au fost aplicate în acest dosar de către instanţa de fond şi, totodată, stabilirea unor pedepse cu executare pentru toţi inculpaţii. Procurorul a solicitat judecătorilor să îl condamne pe fostul senator Cătălin Voicu la nouă ani de închisoare cu executare. Voicu a fost condamnat, în iunie 2012, de un complet de trei judecători de la instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS