12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: Explozie la un combinat din Texas, soldată cu circa 70 de morţi

SUA: Explozie la un combinat din Texas, soldată cu circa 70 de morţi

Aproximativ 70 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva sute au fost rănite într-o explozie produsă aseară în statul american Texas, la un combinat de îngrăşăminte din apropiere de Waco, informează Agerpres.ro citând postul local de televiziune KWTX news. Deşi nu există cifre exacte, KWTX news transmite că aproximativ 200 de persoane au fost rănite, iar 40 din ele se află în stare gravă.

Explozia s-a produs cu puţin timp înaintea orei locale 20:00 (ora 1.00 GMT) la combinatul West Fertilizer, a indicat un purtător de cuvânt al pompierilor, precizând că originea deflagraţiei nu a fost încă stabilită, dar că ar putea fi vorba despre o scurgere de amoniac. „Explozia a fost într-atât de puternică încât a provocat incendii la clădirile adiacente”, a adăugat el. Printre cei morţi ar fi pompieri şi poliţişti, transmit unele mijloace media, în timp ce AFP evocă doar rănirea mai multor pompieri.

Potrivit martorilor oculari, oraşul arată ca o zonă de război. În urma exploziei şi a incendiului de la combinatul de îngrăşăminte au fost distruse în jur de 100 de clădiri, între care o şcoală şi un spital şi a fost sistată alimentarea cu energie electrică. Echipele de salvare, mobilizate la stingerea focului, au ocupat un întreg teren de fotbal, iar autorităţile au impus o zonă de interdicţie aeriană deasupra oraşului, pentru a nu împiedica zborul elicopterelor medicale.

Această tragedie intervine la două zile după dublul atentat de la linia de sosire a maratonului din Boston, soldat cu trei morţi şi 180 de răniţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS