Acasă Actualitate Ia te uită!

Ia te uită!

-

Să nu mă părăseşti

Distribuţia: Carey Mulligan, Andrew Garfield, Keira Knightley
Regia: Mark Romanek
Dramă – 2010

Ruth, Kathy şi Tommy şi-au petrecut copilăria într-un internat idilic din Anglia. Ca tineri adulţi, cei trei trebuie să se confrunte şi să accepte puterea dragostei pe care o împărtăşesc, toate acestea în timp ce se confruntă cu realitatea neiertătoare care îi aşteaptă. Ca şi în roman, scenaristul Garland a împărţit povestea în trei părţi. În prima parte, care are loc la Hailsham, îi cunoaştem pe Kathy, Tommy şi Ruth, care par nişte şcolari britanici obişnuiţi, dar cu anumite diferenţe ciudate. Nu par să aibă părinţi, nu au voie să părăsească perimetrul şcolii, nu cunosc cum funcţionează societatea şi, după cum le dezvăluie în final profesoara lor, domnişoara Lucy, sunt pregătiţi pentru o viaţă în care ei se vor sacrifica pentru alţii. În cea de-a doua parte, Kathy, Ruth şi Tommy părăsesc şcoala şi ajung într-un loc numit The Cottages, unde, pentru prima dată, întrevăd lumea adevărată şi îşi fac nişte idei cu privire la adevărata lor origine. În cea de-a treia şi ultimă parte a filmului – numită „Îndeplinirea“ – Kathy, Ruth şi Tommy vor ajunge, fiecare, să se împace, în moduri diferite, cu ideea de a fi greşit în trecut, cu cele mai arzătoare speranţe şi soarta lor esenţială. Suntem stăpânii destinelor noastre? Trăim pentru noi sau pentru ceilalţi? Ce ne defineşte ca oameni? Filmul a primit pe site-urile de specialitate nota 7,9.
21.05 – HBO

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.