16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmerica nu e pregătită să-l recunoască pe noul preşedinte venezuelean

America nu e pregătită să-l recunoască pe noul preşedinte venezuelean

Secretarul de stat John Kerry a declarat miercuri că Statele Unite ale Americii nu sunt încă pregătite să îl recunoască pe Nicolas Maduro în calitate de nou preşedinte al Venezuelei, transmite France Presse, citată de Agerpres.
„Noi credem că ar trebui să aibă loc o renumărare a voturilor. Nu ştiu dacă aceasta se va întâmpla în zilele ce urmează”, a declarat Kerry în cadrul unei audieri în Congres. Succesorul desemnat de Hugo Chavez, decedat în urmă cu o lună, Maduro l-a învins duminică pe liderul opoziţiei Henrique Capriles la o diferenţă de circa 250.000 de voturi în scrutinul prezidenţial.

Criza politică continua miercuri în Venezuela în pofida apelului la dialog al liderului opoziţiei Capriles, care continuă să solicite o nouă numărătoare a buletinelor de vot. Manifestaţii organizate de partizani ai celor două tabere au fost presărate cu incidente care s-au soldat luni seară cu şapte morţi şi în jur de şaizeci de răniţi.

John Kerry a subliniat în faţa Comisie pentru afaceri externe din Camera Reprezentanţilor că dacă „există nereguli grave, vom avea dubii serioase cu privire la viabilitatea acestui guvern. Dar trebuie să facem o evaluare. Nu am făcut încă acest lucru”, a notat el.

Secretarul de stat a mai afirmat că este posibil ca SUA să nu trimită nicio delegaţie oficială la ceremonia de depunere a jurământului a lui Maduro, programată vineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS