14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: Două explozii la maratonul din Boston soldate cu doi morţi şi zeci de răniţi

SUA: Două explozii la maratonul din Boston soldate cu doi morţi şi zeci de răniţi

Două persoane au murit și alte câteva zeci au fost rănite luni seară după două mari explozii produse în apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston (SUA), scriu site-urile de ştiri americane. Televiziunile din SUA difuzează imagini cu străzi pline de moloz şi vehicule de salvare sosite la fața locului. Site-ul tgcom.it susţine că la Boston au fost folosite dispozitive explozive confecţionate artizanal, asemănătoare cu cele utilizate de insurgenţi în Afganistan.


Două explozii au avut loc în apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston. Bilanţul preliminar al atentatelor din Boston este de cel puţin trei morţi şi 144 de răniţi, conform unor surse medicale şi poliţiei, informează Mediafax.ro citând CNN. Publicaţia Boston Globe a relatat că printre morţi se numără şi un copil, în vârstă de opt ani, alţi opt minori primind îngrijiri medicale.

Şeful poliţiei oraşului Boston, Ed Davis, a anunţat că exploziile au avut loc aproape simultan, la aproximativ 10 secunde şi circa 100 de metri una de cealaltă, trântindu-i la pământ pe spectatori şi cel puţin un alergător, spărgând ferestre şi ridicând un nor gros de fum deasupra străzii şi peste steagurile naţionale aliniate de-a lungul liniei de sosire. Un înalt oficial din serviciile secrete americane a declarat că alte două bombe au fost găsite în apropierea liniei de sosire a cursei maraton, în ceea ce părea a fi un atac bine coordonat. O a treia explozie a avut loc la Biblioteca J.F. Kennedy din Boston, după aproximativ două ore de la primele deflagraţii, însă nu există informaţii despre eventuale victime în al treilea incident.

Un oficial de la Casa Albă vorbind cu condiţia anonimatului, întrucât ancheta este încă în desfăşurare, a declarat că atacul este tratat ca un act de terorism. Administraţia federală a Statelor Unite a mobilizat toate resursele necesare după atacurile din Boston, iar „autorii vor fi aduşi în faţa justiţiei”, a afirmat preşedintele Barack Obama. „Încă nu ştim cine a făcut acest lucru. Nu trebuie să ne grăbim cu concluziile. Dar vom afla cine sunt autorii şi de ce au făcut asta; vor fi aduşi în faţa justiţiei”, a declarat Obama, precizând că Administraţia federală pune la dispoziţie toate resursele pentru ajutarea autorităţilor statale şi locale din Massachusetts. „Eu şi Michelle suntem alături în rugăciuni de victimele acestor evenimente”, a precizat Obama.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS