30.5 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomân condamnat la închisoare în SUA pentru fraudă fiscală de 1,6 milioane de dolari

Român condamnat la închisoare în SUA pentru fraudă fiscală de 1,6 milioane de dolari

Un român care trăieşte în nordul Statelor Unite ale Americii a fost condamnat la o pedeapsă de şapte ani de închisoare, după ce a condus o reţea care a prejudiciat Trezoreria SUA cu 1,6 milioane de dolari, prin returnări de taxe frauduloase, informează rtv.net. Ovidiu Isac, 31 de ani, de origine română, a condus o reţea de 23 de persoane în zona Chicago, care s-au folosit de conturile lor bancare pentru a primi rambursări false şi a redirecţiona banii în România. În luna ianuarie, Isac a pledat vinovat la acuzaţiile de conspiraţie de a frauda guvernul şi de furt din fonduri guvernamentale.

Potrivit procurorilor americani, cel puţin 470 de rambursări false, care ajungeau la sume de 4.000 – 7.000 de dolari, au fost efectuate în numele unor cetăţeni români care au vizitat anterior Statele Unite în cadrul schimburilor de vize de student, dar care nu mai erau în ţară.

Isac a fost condamnat la 85 de luni de închisoare şi obligat să plătească suma de 1,64 milioane de dolari, judecătorul districtual care a luat decizia ordonând totodată ca românul să fie deportat după executarea pedepsei.

Isac a fost arestat în aprilie 2010, împreună cu alţi 23 de inculpaţi. Dintre aceştia, 19 au fost condamnaţi, iar ceilalţi sunt în continuare căutaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS