15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBig Ben-ul din Londra va fi oprit în timpul funeraliilor fostului prim-ministru Margaret Thatcher

Big Ben-ul din Londra va fi oprit în timpul funeraliilor fostului prim-ministru Margaret Thatcher

Turnul cu ceas din Westminster, celebrul Big Ben, va fi oprit pe durata ceremoniei de înmormântare a fostului prim-ministru britanic Margaret Thatcher, la iniţiativa unor membri ai Parlamentului britanic, informează Agerpres.ro citând Sky News. „Ceasul va rămâne tăcut în timpul funeraliilor”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Camerei Comunelor, John Berkow. Se aşteaptă la ceremonia funerară care se va desfăşura mâine să asiste aproape 2.000 de invitaţi, precum şi aproximativ 700 de militari.

În prezent, Londra se pregăteşte să-şi ia rămas bun de la fostul prim-ministru. O parte din străzile din centrul metropolei britanice au fost închise circulaţiei, iar ieri dimineaţă autorităţile au organizat o repetiţie generală a ceremoniei funerare a fostului premier.

Prim-ministru al Marii Britanii din 1979 până în 1990, Margaret Thatcher a decedat în urma unui accident vascular cerebral la 8 aprilie, la vârsta de 87 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS