13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate5 euro pe an- taxa de acţionar la Universitatea Craiova

5 euro pe an- taxa de acţionar la Universitatea Craiova

Adrian Mititelu s-a pus şef peste asociaţia suporterilor, care ar urma să primească acţiuni la clubul de fotbal Universitatea Craiova. Deşi în acte figurează ca preşedinte al asociaţiei până în 2017, Mititelu susţine că este o situaţie temporară şi că, după Paşte, suporterii din întreaga ţară se pot înscrie ca membri contra unei taxe de 5 euro pe an.

Fostul finanţator al U Craiova, Adrian Mititelu, acţionează, deocamdată, contrar declaraţiilor făcute până acum, dar promite că lucrurile se vor schimba în câteva luni. El anunţa în ianuarie 2013 că va ceda majoritatea acţiunilor de la Fotbal Club U Craiova SA către suporteri şi autorităţile locale. „Mă voi retrage din fruntea clubului şi îl voi deschide către cei care sunt legaţi de el. Cedez majoritatea acţiunilor către municipiu, judeţ, o asociaţie a suporterilor şi una a fostelor glorii“, declara Adrian Mititelu, citat de agenţia Mediafax. Fostul finanţator asigura suporterii că este sincer în demersul său şi că nu are interese ascunse. „Nu este nici o manevră de-a mea. Trebuie să redăm clubul celor care îl iubesc şi din punct de vedere structural“, afirma el. Termenele au fost avansate de primarul oraşului, Lia Olguţa Vasilescu. „Oamenii nu mai au răbdare. Peste tot în România sunt întrebată ce facem cu echipa de fotbal. În 6-7 aprilie, ne vom întâlni din nou şi vom stabili dacă Adrian Mititelu va conduce clubul sau acesta se va împărţi. Oricum, mingea este în terenul său“, spunea primarul, citat de Mediafax.

Ce spune statutul asociaţiei

Este deja 16 aprilie şi, în afară de câteva declaraţii şi acţiuni timide, nimic nu este clar. Fotbal Club U Craiova SA se află în insolvenţă, pe rolul Tribunalului Braşov. În februarie, Adrian Mititelu ar fi expediat pe adresa FRF şi LPF două adrese prin care cerea înscrierea U Craiova în Liga I. În martie, Mititelu a admis că va înscrie echipa în Liga a II-a, anunţând un buget de 1.000.000 de euro şi staff-ul tehnic: Ilie Balaci – manager general; Aurel Ţicleanu – antrenor principal. Ovidiu Stângă ar fi fost ofertat pentru postul de director sportiv. Balaci a părăsit proiectul la scurt timp, iar Ţicleanu a semnat cu Corona Braşov. Între timp, Adrian Mititelu a devenit activ pe televiziunile locale, încercând să convingă suporterii cu noul proiect. În paralel, fostul finanţator a modificat denumirea „Asociaţia Sportivă pentru Sprijinirea Fotbalului Craiovean“( înfiinţată în 2008) în Comunitatea Suporterilor FC Universitatea Craiova. Asociaţia din 2008 îi avea ca membri pe Adrian Mititelu, Corneliu Andrei Stroe, Ovidiu Stângă, Aurică Beldeanu, SC FC U Craiova SA (societatea care a încasat 420.000 de euro în contul drepturilor TV), Gigel Preoteasa (nepotul lui Mititelu), Emanuel Marin şi Ion Bobocică (apropiaţii lui Mititelu). Scopul ei principal era „finanţarea echipei de fotbal Universitatea Craiova, în vederea perfecţionării condiţiilor de joc şi atingerea performanţei“, iar Consiliul Director (CD) era format din Adrian Mititelu (preşedinte), Corneliu Andrei Stroe (vicepreşedinte) şi Gigel Preoteasa (membru). Printre obligaţiile membrilor, se număra aceea de „a sprijini activitatea asociaţiei sub toate formele, cu toate mijloacele şi resursele de care dispune fiecare membru“. De asemenea, aceştia erau obligaţi „să prezinte public, anual, un raport privind modul de dobândire şi de cheltuire a fondurilor obţinute“. Printre altele, CD putea să ia hotărâri cu privire la excluderea din asociaţie. Prin statut, la şedinţele CD este necesară prezenţa a cel puţin 2/3 din numărul membrilor săi, iar hotărârile sunt valabile cu votul majorităţii celor prezenţi.

Mititelu promite că se retrage la vară

Pe 22 martie, Asociaţia Sportivă pentru Sprijinirea Fotbalului Craiovean a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Asociaţilor, care a modificat actul constitutiv, a ales un nou Consiliu Director şi a aprobat intrarea în asociaţie a unor noi membri. Asociaţia şi-a schimbat denumirea în Asociaţia Comunitatea Suporterilor FC Universitatea Craiova. Noii membri intraţi în asociaţie sunt Mircea Moise (avocatul lui Mititelu), Liana Gabriela Mititelu (fiica lui Mititelu), Claudiu Mititelu (nepotul lui Mititelu), UCV Investments&Consulting SRL (firmă controlată de Mititelu), Mihai Zanfirache (Calu – bodyguardul lui Mititelu) şi Claudiu Baca. Noul Consiliu Director, ales până în 2017, este compus din Adrian Mititelu (preşedinte), Corneliu Andrei Stroe (vicepreşedinte) şi Claudiu Mititelu (membru). Chiar dacă pare să se fi instalat oficial în fruntea comunităţii suporterilor FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu spune că este o situaţie temporară, după cum a precizat pentru GdS. „Nu voi rămâne acolo, voi ieşi din această asociaţie şi o voi preda suporterilor. După Paşte, vom da drumul la înscrieri. Fiecare suporter poate veni să se înscrie, să achite o taxă de 5 euro. Tot ce trebuie să facă este să depună o cerere oficială, prin notar sau avocat. După ce se vor înscrie primii o mie de suporteri, cred că după luna iulie, vom convoca o nouă adunare generală a asociaţilor şi atunci se va alege Consiliul Director format din suporteri“, a spus Mititelu. El a precizat că în primele zile ale lunii iunie va fi gata şi proiectul de divizare a clubului de fotbal, aflat în prezent în insolvenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS