22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul CFR SA a demisionat

Directorul CFR SA a demisionat

Directorul privat al CFR SA, Dimitris Sophocleous, şi-a dat astăzi demisia din funcţie. Planul de administrare i-a fost respins de Consiliul de Administraţie, conform realitatea.net.
Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de Consiliul de Administraţie al CFR SA, ceea ce duce la încetarea mandatului administratorilor, care acuză factorul politic că este „disperat” să nu piardă controlul unei companii de stat şi a finanţărilor europene.
„Conducerea Companiei Nationale CFR SA a luat act, cu surprindere şi regret, de respingerea Planului de administrare de către acţionariatul reprezentat de Ministerul Transporturilor (…) Apreciem că această schimbare intempestivă nu este fundamentată de raţiuni economice, situaţia companiei îmbunătăţindu-se în ultimele luni, ci mai degrabă de disperarea factorului politic de a pierde influenţa asupra resurselor unei companii de stat şi a finanţărilor europene”, se arată într-un comunicat de presă transmis de conducerea companiei.
Fost manager la companii precum Romtelecom sau AD Pharma şi preşedintele Consiliului de Administraţie al dezvoltatorului imobiliar Impact, Sophocleous a preluat în luna ianuarie funcţia de director general al companiei CFR, în urma unui proces de recrutare de manageri profesionişti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS