9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcedieri colective la Compania de Apă

Concedieri colective la Compania de Apă

Ieri, 118 angajaţi de la Compania de Apă Oltenia (CAO) au fost disponibilizaţi. Consiliul de Administraţie a considerat că, în urma acestor concedieri, se va redresa situaţia economico-financiară a companiei. Prin urmare, în intervalul 11 aprilie – 15 mai, angajaţii puşi pe lista neagră îşi vor primi preavizul legal de 20 de zile. Cei disponibilizaţi sunt din toate categoriile de angajaţi şi din cadrul tuturor serviciilor companiei, ingineri, laboranţi, casieri, muncitori, coordonatori serviciu.
„SC Compania de Apă Oltenia SA a demarat procedura legală în vederea concedierii colective a 118 salariaţi. Măsura concedierii colective a fost dispusă de Consiliul de Administraţie în urma analizelor privind situaţia economico-financiară a companiei.
Conform celor două rapoarte de audit ale Primăriei Craiova privind activitatea economico financiară şi cheltuielile de personal din perioadele 6 – 21 august 2012 şi 1 – 3 aprilie 2013, a reieşit o pondere a cheltuielilor cu personalul mai mare decât nivelul care permite o funcţionare economică eficientă a companiei.
Conform prevederilor Legii nr. 53/24.01.2003 – Codul muncii, s-a emis notificarea nr. 7321/10.04.2013 către Sindicatul Liber Apă Canal Craiova, ITM Dolj şi AJOFM Dolj, privind decizia de a efectua concedierea colectivă“, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii CAO.
Angajaţii vor putea beneficia de şomaj, dar şi de salarii compensatorii. „Nu este deloc bine că oamenii pleacă acasă. Noi am încercat în discuţiile cu conducerea să obţinem unele facilităţi: angajaţii care sunt disponibilizaţi vor primi 12 salarii compensatorii, este vorba de salariul mediu brut pe unitate, acesta este undeva la 2.000 – 2.250 de lei. În al doilea rând, Consiliul de Administraţie ar fi vrut să plece acasă un număr mai mare de angajaţi, în jur de 200, dar am reuşit în urma discuţiilor să scădem numărul la o sută şi ceva“, a declarat Teodor Lepădat, liderul de sindicat CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS