17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE - Trafic restricţionat temporar pentru autovehiculele cu tonaj, la PTF Giurgiu - Ruse

UPDATE – Trafic restricţionat temporar pentru autovehiculele cu tonaj, la PTF Giurgiu – Ruse

Traficul de autocamioane de peste zece tone pe podul Giurgiu-Ruse va fi reluat pe 13 aprilie, a anunţat astăzi Agenţia Rutieră din Bulgaria, printr-un comunicat de presă citat de Agerpres.ro. De la această dată, traficul greu se va efectua pe o singură bandă în ambele sensuri până la sfârşitul lunii mai, când trebuie să se încheie lucrările de reparare de urgenţă.

Autorităţile bulgare au interzis, de aseară, circulaţia rutieră a camioanelor de peste 10 tone pe podul Giurgiu-Ruse. Decizia a fost luată după ce o groapă uriaşă, cu dimensiuni de un metru pe 80 de centimetri, s-a format în partea bulgară a podului. Potrivit presei bulgare, resturi de beton au căzut pe calea ferată ce trece pe sub şosea, fiind deteriorate atât carosabilul, cât şi placa de beton a podului.


Autorităţile bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera (I.T.P.F.) Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, cu privire la faptul că una din benzile de circulaţie a podului Ruse – Giurgiu este impracticabila, din cauza că au fost afectate covorul asfaltic şi structura fundaţiei de fier–beton a podului „Prieteniei”, pe partea bulgară.

Potrivit zbzu comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, autorităţile bulgare au informat că au luat măsura restricţionării traficului pentru autovehiculele cu un tonaj mai mare de 10 tone, pentru ambele benzi de circulaţie.

Ca urmare a acestui fapt, până la reluarea traficului, autocamioanele sunt redirecţionate către Punctele de Trecere a Frontierei de la graniţa cu Bulgaria:

P.T.F. Vama Veche – judeţul Constanţa
P.T.F. Negru Vodă – judeţul Constanţa
P.T.F. Zimnicea – judeţul Teleorman
P.T.F. Turnu Măgurele – judeţul Teleorman
P.T.F. Calafat – judeţul Dolj
P.T.F. Bechet – judeţul Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS