17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia efectuează zboruri de supraveghere în spațiul aerian al României în cadrul Tratatului Open Sky

Rusia efectuează zboruri de supraveghere în spațiul aerian al României în cadrul Tratatului Open Sky

Inspectori militari ruși vor efectua zboruri de supraveghere în spațiul aerian al României și Ungariei, în cadrul Tratatului internațional Open Sky, începând de azi și până pe 13 aprilie, a anunțat Ministerul rus al Apărării potrivit NewsIn.

Experții ruși vor efectua aceste misiuni de inspectare la bordul unui avion de tip Antonov-30B (Clank), a precizat Ministerul într-un comunicat. Avionul va decola de pe Aeroportul Otopeni din București, iar în Ungaria de la baza aeriana Kecskemet. În cursul zborurilor, specialiști ruși și străini vor monitoriza operațiunea de supraveghere cu echipament de la bordul avionul, conform tratatului.

Tratatul Open Sky, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2002, stabilește un regim neînarmat al unor zboruri de observare a teritoriilor celor 34 de state membre, cu scopul promovării deschiderii și transparenței forțelor și activităților lor militare.

Rusia a ratificat tratatul în mai 2001. Ministerul rus al Apărării a mai anunțat că inspectorii americani efectuează zboruri de inspecție în spațiul aerian al Rusiei, în paralel, în aceeași perioadă, în baza aceluiași tratat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS