19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedici craioveni premiaţi la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii

Medici craioveni premiaţi la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii

Cadrele didactice ale Universităţii din Craiova, care au participat, în perioada 19-22 martie, la ediţia a XI-a a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii de la Cluj-Napoca, au obţinut mai multe premii şi medalii, se arată într-un comunicat emis astăzi de Universitate. Evenimentul a fost organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, în cadrul salonului fiind prezentate material şi produse inovative din domenii precum energie, mediu, sănătate, agricultură, resurse etc.
Marele Premiu al Salonului Internaţional, intitulat „In Memoriam – O romancă, prima femeie inginer din lume, Elisa Leonida Zamfirescu”, i-a fost acordat prof. dr. ing. Daniela Tarniţă, de la Universitatea din Craiova, pentru „contribuţia remarcabilă adusă dezvoltării învăţământului academic, cercetării şi inventicii româneşti”.
Diplomă de Excelenţă şi Medalie de Aur a primit invenţia „Sistem de plăci modulare pentru osteosinteza fracturilor oaselor lungi şi metoda de utilizare a acestora”, care îi are ca autori pe prof. dr. ing. Tarniţă Daniela (Universitatea din Craiova), conf. dr. Tarniţă Dan (Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova) şi prof. dr. ing. Bîzdoacă Nicu (Universitatea din Craiova). Diplomă de Excelenţă şi Medalie de Aur a primit şi invenţia „Sistem artificial mână-antebraţ utilizat la protezarea membrului superior uman”, care îi are ca autori pe asist. dr. ing. Berceanu Cosmin (Universitatea din Craiova) şi prof. dr. ing. Tarniţă Daniela. Diplomă de Excelenţă şi Medalie de Argint au fost acordate şi invenţiei „Material biocompozit şi procedeu de elaborare a lui”, care i-a avut ca autori pe conf. dr. ing. Pascu Cristina Ileana, prof. dr. ing. Gingu Oana, prof. dr. ing. Ciupitu Ion şi prof. dr. ing. Rotaru Petre, toţi de la Universitatea din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS