20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAI susţine programul "Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

MAI susţine programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Pentru al doilea an consecutiv, Ministerul Afacerilor Interne sprijină programul iniţiat de către Ministerul Educaţiei Naţionale, intitulat „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, proiect ce se va desfăşura, la nivel naţional, în perioada 1 – 5 aprilie 2013. Anul trecut, în cadrul programului “Școala altfel”, peste 10.000 de copii au beneficiat de activităţile organizate la nivelul structurilor M.A.I.
În acest an, elevilor le vor fi prezentate aspecte referitoare la munca de zi cu zi a polițiștilor, jandarmilor, pompierilor şi a altor lucrători, în cadrul unor întâlniri care se vor desfăşura în şcoli/grădinițe sau chiar la sediile structurilor M.A.I.
Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, va prezenta elevilor teme legate de prevenirea delincvenţei juvenile, recomandări de prevenire a criminalităţii, precum şi o demonstraţie cu câini poliţişti.
Cu ocazia „Zilei Jandarmeriei Române” – 3 aprilie 2013, jandarmii îi invită pe elevi la sediul Inspectoratului General pentru a participa, interactiv, alături de specialişti, la exerciţii de alpinism de intervenţie, la demonstraţii cu câini şi cai sau la prezentarea tehnicii din dotare.
Politiştii de frontieră le vor prezenta copiilor noul sediu al Poliţiei de Frontieră şi Centrul Operaţional de Comandă şi Control. Totodată, le vor arăta cum se efectuează activitatea de control în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.
Elevii interesaţi de activitatea pompierilor sunt aşteptaţi la Muzeul Naţional al Pompierilor (Foişorul de Foc), Facultatea de Pompieri, dar şi în unităţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti, unde vor putea discuta cu pompierii pe teme cu caracter preventiv – educativ.
Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne le vor împărtăşi micilor vizitatori aspecte referitoare la profesia lor şi le vor prezenta aeronave din dotarea I.G.Av.
Reprezentanţii Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” le vor face cunoscute elevilor condiţiile pentru a avea o carieră de poliţist, dar şi alte teme de interes referitoare la evitarea accidentelor rutiere sau importanţa serviciului unic de urgenţă – 112.
Copiii care vor să afle mai multe lucruri despre autoturisme pot asista la prezentările pe care le vor face, la sediul propriu, lucrătorii Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, referitoare la modul de personalizare a permiselor de conducere, certificatelor de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numere de înmatriculare.
Arhivele Naţionale, reper al tradiţiei în Ministerul Afacerilor Interne, îi invită pe elevi pentru a vizita depozitele de arhivă şi o expoziție de documente originale şi în facsimil referitoare la istoria poporului român.
La rândul lor, reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane îi vor învăţa pe elevi să evite capcanele traficanţilor în cadrul activităţilor de prevenire şi informare cu privire la riscurile şi implicaţiile traficului de persoane.
Totodată, Agenţia Naţională Antidrog invită elevii să participe, la data de 4 aprilie a.c., la un marş de sensibilizare a opiniei publice în legătură cu riscurile şi consecinţele consumului de droguri, intitulat sugestiv „În faţa drogurilor nu suntem diferiţi”.
Activităţi similare se vor derula la nivelul M.A.I. atât la nivel central, cât şi teritorial.
Săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” este un bun prilej pentru a-i familiariza pe elevi cu rolul şi principalele atribuţii ale structurilor componente din M.A.I. şi, în egală măsură, pentru a-i învăţa ce trebuie să facă pentru a nu deveni victime ale diverselor fapte antisociale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS