22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Victor Ponta - „Gorjeanul Anului“ 2012

Premierul Victor Ponta – „Gorjeanul Anului“ 2012

Premierul a fost prezent ieri, la Târgu Jiu, unde a primit din partea autorităţilor judeţene Titlul „Gorjeanul Anului“ 2012. Distincţia i-a fost înmânată de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, după ce, în prealabil, a fost votată o hotărâre de consiliu judeţean, referitoare la numele persoanei care va primi titlul. Propunerea de acordare a distincţiei a venit din partea directorului Centrului pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Ion Cepoi, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean. Între motivele invocate în sprijinul iniţiativei de acordare a Titlului „Gorjeanul Anului“ 2012 premierului Victor Ponta se află faptul că acesta a reprezentat judeţul în trei mandate de deputat şi atât în activitatea de parlamentar, cât şi cea de premier a contribuit la concretizarea unor proiecte de dezvoltare a zonei. În expunerea de motive a hotărârii se vorbeşte despre implicarea premierului în reluarea lucrărilor la DN 66 Rovinari – Petroşani, trecerea unor terenuri din patrimoniul MapN în cel al municipiului Târgu Jiu, înfiinţarea SMURD, construirea unui heliport, investiţia Pirelli la Bumbeşti-Jiu, iniţierea demersurilor pentru includerea Ansamblului „Brâncuşi“ în patrimoniul UNESCO, o nouă centură pentru Târgu Jiu sau aducerea sediului CEO în oraşul reşedinţă de judeţ.

Democrat-liberalii au avut altă propunere

Cu toate că aleşii judeţeni au votat în unanimitate hotărârea, deşi Victor Ponta este stabilit cu domiciliul în Gorj din 2004, în comuna Baia de Fier, a existat şi un punct de vedere diferit în legătură cu nominalizarea premierului. „Susţinem acum propunerea ca această distincţie să îi fie acordată primului ministru, dar am o propunere. Este vorba de un tânăr din judeţul Gorj: Dumitru Călugăru. A câştigat premii foarte importante la olimpiadele şi concursurile internaţionale şi în 2012, şi în 2013, respectiv argint şi aur cu echipa României. Sunt tineri care merită să fie promovaţi şi ajutaţi din toate punctele de vedere şi cei care le calcă pe urme trebuie să primească un mesaj clar din partea administraţiei, că există o politică de susţinere a tinerilor cu performanţe, indiferent de domeniu“, a declarat Dan Vâlceanu, consilier judeţean al PDL Gorj. Votul final a fost fără excepţie pentru acordarea titlului „Gorjeanul Anului“ – 2012 premierului Victor Ponta.
Acesta a primit din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj Trofeul „Gorjeanul Anului“, o plachetă, o medalie, precum şi suma de o mie de lei. Banii au fost donaţi lui Mihai Raţă, de 13 ani, un copil din Târgu Jiu care suferă de o boală rară. Premierul a  adăugat la premiul de o mie de lei încă o mie de lei, astfel că familia băiatului a primit în final suma de 2.000 de lei. Joi după-amiază, premierul a fost prezent la Conferinţa Judeţeană a PSD, unde a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Gorj primarul Florin Cârciumaru şi au fost aleşi şi trei vicepreşedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS