15.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul delegat pentru românii de pretutindeni s-a întâlnit astăzi cu preşedintele Republicii Moldova

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni s-a întâlnit astăzi cu preşedintele Republicii Moldova

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Cei doi oficiali au abordat subiecte legate de relaţia privilegiată dintre cele două state, trecând în revistă proiectele comune aflate în derulare, precum şi aspecte privind criza politică prin care trece Republica Moldova.

Cu acest prilej, Nicolae Timofti a mulţumit României pentru suportul permanent acordat Republicii Moldova în proiectul integrării europene. Totodată, preşedintele Republicii Moldova a menţionat că este apreciat sprijinul pe care ţara sa îl primeşte în domeniul învăţământului, făcând referire la cele 5.000 de burse acordate de statul român. De asemenea, preşedintele Republicii Moldova şi-a exprimat dorinţa ca proiectul gazoductului Iaşi-Ungheni să fie finalizat cât mai curând posibil.

Ministrul delegat Cristian David a prezentat portofoliul pe care îl coordonează, menţionând că acesta reflectă reacţia de răspuns a Guvernului României la realităţile obiective în legătură cu evoluţiile din cadrul comunităţilor româneşti situate în afara graniţelor. În context, a arătat că, în relaţia cu Republica Moldova, domeniul pe care îl coordonează nu se substituie acordurilor bilaterale existente, ci vine să completeze, într-o manieră strategică, activitatea Guvernului României.

 Referitor la contextul politic din Republica Moldova, ministrul Cristian David  a explicat că, din experienţa României, o abordare consensuală pe proiectele mari, strategice, este obligatorie. De asemenea, a menţionat că România se află alături de Republica Moldova în toate eforturile depuse pe linia integrării europene şi a elogiat, în context, rezultatele obţinute în această direcţie de Alianţa pentru Integrare Europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS