34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaria Grapini, la Reuniunea Forumului Naţional Strategia UE pentru regiunea Dunării (SUERD)

Maria Grapini, la Reuniunea Forumului Naţional Strategia UE pentru regiunea Dunării (SUERD)

Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism participă astăzi la Reuniunea la nivel ministerial a Forumului Naţional Strategia UE pentru regiunea Dunării (SUERD) ce se desfasoara in cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

În cadrul reuniunii, Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism, Maria Grapini va avea o intervenţie cu privire la dezvoltarea turismului şi valorificarea patrimoniului natural şi a moştenirii cultural-istorice în regiunea dunăreană românească prin dezvoltarea infrastructurii specifice, prin intense acţiuni de promovare şi, nu în ultimul rând, prin crearea de noi locuri de muncă.
Strategia UE pentru regiunea Dunării (SUERD) este proiectul politic de amploare şi vizibilitate lansat de România împreună cu un alt stat membru (Austria), singura inițiativă a țării noastre de la aderare până în prezent care a fost andosată de un Consiliu European.
SUERD a fost adoptată în iunie 2011 ca strategie macro-regională a Uniunii Europene. Este cea de-a doua strategie macro-regională UE, după Strategia pentru regiunea Mării Baltice adoptată în 2009, dar prima care include atât state membre UE cât și state din vecinătatea sud-estică și estică a Uniunii.
Strategia UE pentru regiunea Dunării (SUERD) este un instrument comunitar de cooperare macro-regională destinat dezvoltării economice şi sociale a macro-regiunii dunărene prin punerea în aplicare a politicii de coeziune a UE în corelare cu obiectivele Agendei Europa 2020.
Partenerul principal al statelor participante în implementarea Strategiei Dunării este Comisia Europeană, cu rol de facilitator al implementării, dar şi de evaluator al progreselor înregistrate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS