Peste 50 de firme româneşti din domeniul alimentar au participat, săptămâna trecută, la cea mai importantă manifestare expoziţională de profil IFE (International Food & drink Event), de la Londra, Marea Britanie, informează un comunicat al Asociaţiei pentru Promovarea Alimentului Românesc-APAR, preluat de Agerpres.
Firmele româneşti şi-au expus produsele în trei standuri, grupate pe o suprafaţă totală de circa 400 mp. Standurile au fost localizate în zona pavilioanelor naţionale, în imediata apropiere a sectorului destinat produselor din carne, fapt ce a creat o vizibilitate sporită pentru firmele româneşti.
România a participat la acest eveniment cu produse din domeniile: carne, panificaţie, patiserie şi dulciuri, apă minerală, ceaiuri, dulceţuri, miere, condimente, vinuri, produse lactate şi uleiuri vegetale.
Pavilionul Romaniei a beneficiat de prezenţa lui Valentin Soneriu – secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a lui Ion Jinga, ambasadorul României la Londra, şi a lui Ioan Oleleu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.