9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCristian Diaconescu anunţă iniţierea procedurilor pentru înfiinţarea Fundaţiei "Mişcarea Populară"

Cristian Diaconescu anunţă iniţierea procedurilor pentru înfiinţarea Fundaţiei „Mişcarea Populară”

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat astăzi iniţierea procedurilor, împreună cu „colegii săi”, pentru înfiinţarea Fundaţiei „Mişcarea Populară”, informează Agerpres.ro. „Astăzi am decis, împreună cu colegii mei, să iniţiem procedurile pentru înfiinţarea Fundaţiei ‘Mişcarea Populară”, a declarat Diaconescu. Potrivit acestuia, principalele obiective ale „Mişcării Populare” sunt: modernizarea României, păstrarea orientării proeuropene şi proatlantice ca unică soluţie pentru România, reforma constituţională, stimularea clasei de mijloc, locuri de muncă pentru tineret, criterii de integritate pentru o clasă politică adaptată la valorile Uniunii Europene, reformarea sistemului de educaţie orientat spre performanţă, stat de drept eficient bazat pe principii constituţionale solide.

Promovarea culturii româneşti precum şi stimularea afirmării tinerelor talente, stimularea elaborării unor strategii pentru dezvoltarea agriculturii, industriei IT şi a turismului prin consultarea categoriilor profesionale specializate, precum şi dialogul continuu cu românii care trăiesc în afara graniţelor şi identificarea oportunităţilor pentru încurajarea acestora de a reveni acasă se numără, de asemenea, printre obiective anunţate de Cristian Diaconescu. În plus, „Mişcarea Populară” va avea în vedere şi strategii vizând „încurajarea tinerilor care au studiat în străinătate pentru a-şi pune competenţele în slujba României”.

Consilierul preşedintelui Traian Băsescu mai precizează că în actele constitutive ale fundaţiei vor fi enunţate o serie de programe şi strategii care vizează dezvoltarea societăţii româneşti, în ansamblu, cu accent pe oferirea de oportunităţi pentru clasa mijlocie şi tineret, ca principale forţe motrice pentru progresul ţării noastre. „Misiunea acestei fundaţii este deschisă tuturor celor care doresc să promoveze o Românie modernă”, a mai precizat Diaconescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS