16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRăspunsul la contestaţia Elenei Udrea: Votul a fost perfect corect

Răspunsul la contestaţia Elenei Udrea: Votul a fost perfect corect

Preşedintele comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale a Partidului Democrat Liberal (PDL), deputatul Ioan Bălan, a anunţat că a fost respinsă contestaţia Elenei Udrea privind rezultatele votului pentru preşedinţia partidului, informează rtv.net. „Votul a fost perfect corect”, a spus Bălan, formulare pe care a reluat-o de încă două ori. Bălan a anunţat, într-o conferinţă de presă rezultatele finale ale Convenţiei. Astfel, comisia de numărare a voturilor a contabilizat 2.344 de voturi exprimate în favoarea lui Vasile Blaga, 2.014 pentru Elena Udrea şi 209 pentru moţiunea propusă de Monica Macovei. „Votul a fost perfect corect. Procedura de vot, de numărare şi validare a voturilor au fost perfect corecte. Acesta este rezultatul final. Subiectul este închis”, a declarat Ioan Bălan.

El a precizat că au existat 48 de grupe care au numărat voturile de la Convenţie. Fiecare grup a fost alcătuit din trei persoane, câte unul pentru fiecare moţiune. În toate aceste grupe, voturile au fost verificate, iar procesele-verbal semnate de către fiecare persoane desemnată pentru această operaţiune. „Contestaţia a fost analizată de către comisia de numărare a voturilor şi a fost găsită ca neîntemeiată”, a conchis Ioan Bălan.

După încheierea Convenţiei, mai mulţi susţinători ai Elenei Udrea, printre care Cristian Petrescu, au venit la sediul partidului din Aleea Modrogan şi au depus o contestaţie privind rezultatul votului. Preşedintele Comisiei de numărare a voturilor, Mircea Toader, a prezentat ieri, de la tribuna Convenţiei rezultatul turului 1 al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al partidului, precizând că liderul moţiunii „România dreaptă. Politica dincolo de lozinci”, Vasile Blaga, care a obţinut majoritatea voturilor valabil exprimate (2344), este declarat preşedintele PDL. Moţiunea Elenei Udrea, „Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie”, a întrunit 2014 voturi, iar moţiunea „Reformiştii”, a Monicăi Macovei – 209.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS