11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Juriul

20.30 – PRIMA TV

Distribuţia: Dustin Hoffman, John Cusack, Gene Hackman
Regia: Gary Fleder
Thriller – 2003

O văduvă din New Orleans dă în judecată o mare corporaţie naţională, acuzându-i de uciderea soţului ei. Acţiunea ei declanşează un proces cu o miză de milioane de dolari. E un proces care ar putea fi câştigat chiar înainte de a începe, de către partea care reuşeşte să manipuleze mai abil juriul.
Avocatul văduvei este Wendall Rohr (Dustin Hoffman), un om cinstit şi foarte pasionat de caz. Oponentul său este, aparent, avocatul corporaţiei, Durwood Cable (Bruce Davison). În realitate, în spatele acestuia se ascunde inteligentul şi crudul consultant al corporaţiei, Rankin Fitch (Gene Hackman).
Fitch se instalează într-un imobil părăsit din Cartierul francez şi, ajutat de echipamente şi tehnologie de vârf, începe să-i urmărească şi să-i evalueze pe viitorii membri ai juriului. Investigându-le viaţa particulară în cele mai mici amănunte, Fitch manipulează procesul de selecţie a juraţilor. Pentru el, juriul perfect este cel care va vota în favoarea clientului său.
În timp ce procesul se dezbate la tribunal, în Cartierul francez din New Orleans se desfăşoară un joc periculos de-a şoarecele şi pisica. Moralitatea lui Rohr este pusă la grea încercare, iar Fitch trebuie să se decidă pentru un juriu care poate fi cumpărat, indiferent de vieţile care vor fi distruse în această manevră. Filmul a primit pe site-urile de specialitate nota 7,4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS