12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCărţi sau jucării, în loc de bilete la un meci de baschet

Cărţi sau jucării, în loc de bilete la un meci de baschet

Pe 2 aprilie, craiovenii pot participa la un meci de baschet al liceenilor, care va fi organizat la Sala Sporturilor. Biletele se vor acorda în schimbul unor cărţi sau a unor jucării, care vor fi donate copiilor din centrele de plasament.
Ideea de a organiza un meci de baschet caritabil aparţine unor tineri liceeni de la cele trei colegii de top din Craiova, care vor să dea dovadă şi de un alt tip de activităţi în săptămâna altfel de şcoală. Printre tinerii cu iniţiativă se numără şi Ana Ahmet, liceeană în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, care a precizat că scopul meciului este de a îndrepta atenţia întregii comunităţi locale spre copiii din centrele de plasament. „Acţiunea aparţine grupului Interact din cadrul organizaţiei Rotary. De această dată, am ales să facem un meci de baschet pentru că, în ultimul timp, s-a promovat intens ideea de sport. Şi am zis şi noi să facem ceva şi în acest sens.
Meciul va fi între două echipe, una a Colegiului «Carol I» şi cealaltă a Colegiului Naţional «Elena Cuza» din Craiova. Se mai pot face înscrieri. Ora exactă a meciului o vom stabili atunci, aproape“, a precizat adolescenta.

Se fac înscrieri în campionat

Potrivit organizatorilor evenimentului, în ziua competiţiei, la intrare se vor plasa cutii pentru cărţi şi jucării pe baza cărora se va face accesul la meci. Înainte de jocul propriu-zis va fi un scurt moment artistic. Echipa câştigătoare va primi un premiu din partea Interact şi a sponsorilor. Jucăriile şi cărţile colectate vor fi donate către un centru de plasament.
Înscrierile în campionat se vor face la membrii Interact. Bilete la meciuri vor fi împărţite atât de către membrii Interact, cât şi de jucătorii înscrişi. Popularizarea evenimentului se va face prin intermediul presei şi al reţelelor de socializare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS