Acasă Actualitate Soarta CEO, discutată cu uşile închise

Soarta CEO, discutată cu uşile închise

-

Autorităţile judeţene, conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) şi parlamentarii de Gorj s-au întâlnit pentru a discuta pe tema situaţiei economice a companiei producătoare de lignit şi energie electrică. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază, la Târgu Jiu, la sediul prefecturii. Aici au fost prezenţi prefectul de Gorj, Ion Claudiu Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, precum şi 10 din cei 11 parlamentari ai judeţului. Aşa cum era de aşteptat, de la discuţii a lipsit deputatul Victor Ponta, premierul fiind reţinut cu treburi guvernamentale în Bucureşti. Presa nu a avut acces la discuţii decât în primele cinci minute, după care şedinţa s-a desfăşurat cu uşile înschise. Invitat să participe a fost şi Laurenţiu Ciurel, directorul Complexului Energetic Oltenia, care le-a explicat invitaţilor problemele cu care se confruntă producătorul de electricitate din Oltenia.

Dispută Greblă – Ciurel

Opinii separate în ceea ce priveşte managementul CEO au avut senatorii Toni Greblă, Dian Popescu şi Todor Barbu. Laurenţiu Ciurel chiar i-a reproşat senatorului PSD, Toni Greblă, că acesta nu susţine ceea ce se întâmplă la Complexul Energetic Oltenia, mai ales că este un parlamentar al judeţului. Senatorul a declarat recent că unitatea ar fi înregistrat pierderi pe primele două luni ale anului, în timp ce administraţia a anunţat un profit de 20 de milioane de lei pe fiecare din lunile ianuarie şi februarie. Potrivit prefectului de Gorj, Ion Claudiu Teodorescu, prezenţa presei la discuţii ar fi însemnat transformarea întâlnirii într-un spectacol, fără a se mai concretiza nimic. Conform reprezentantului prefecturii, parlamentarii au în pregătire zeci de amendamente la legi care să conducă la o activitate mai bună în sistemul energetic şi minerit. Claudiu Teodorescu a mai spus că întâlnirile cu parlamentarii vor fi organizate periodic.

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

O procuroare a încasat diurne necuvenite de aproape 33.00 de lei

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, Otilia Iolanda Isac (fostă Micloșină), a fost dată în judecată de Administrația Națională a Rezervelor...