5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePisică prizonieră într-o curte

Pisică prizonieră într-o curte

O cititoare GdS, locatară a blocului J2 din cartierul Rovine, ne-a sesizat zilele acestea că, în spatele blocului în care locuieşte, într-o curte cu gard zidit, este blocată o pisică. Oamenii din zonă o hrănesc peste gard, dar proprietarul nu a mai trecut de mult pe acolo şi ei nu o pot scoate din curte.

Locatarii din blocurile vecine au în priveliştea ce li se oferă când ies pe balcon o curte goală de pe str. Virgil Madgearu nr. 11 – împrejmuită astă-vară, după cum au povestit oamenii -, cu ziduri înalte, ce are înăuntru doar un soi de toaletă, câteva lemne, gunoaie şi… o pisică. „Există o casă imediat lângă această curte şi probabil că de pe acoperiş a sărit pe gard şi, apoi, nedându-şi seama de înălţime, a sărit şi în curte“, povesteşte o iubitoare a acestui pisic, doamna Drăgulici. Tot aceasta a încercat să sesizeze şi autorităţile, dar fără nici un rezultat: „Am vorbit cu un pompier şi mi-a zis că ei nu pot interveni pe o proprietate privată“.
A trecut mai bine de o lună de când motanul este blocat în această curte. Un domn pe care l-am întâlnit în scara blocului a spus şi el că motanul ar putea fi scos, dar că este o  proprietate privată şi nu are ce să facă.
Oamenii au recurs la metode ingenioase pentru a avea grijă de pisică sau pentru a încerca să o scoată din curte. „A pus soţul meu o bârnă, dar a luat-o cineva, nu ştiu ce s-a întâmplat. Am depistat o ţeavă de gaze şi, cum înălţimea îmi permite, mă urc pe ea şi o văd bine, îi arunc mâncare peste gard. Noroc că a avut apă, că altfel nu ştiu ce făceam… Dar găseam noi ceva“, a spus femeia care hrăneşte pisoiul de ceva vreme.
Când e soare, iese, când plouă, se adăposteşte sub nişte lemne. Curtea e închisă complet, fiindu-i imposibil motanului să iasă pe sub poartă. Contactaţi de GdS, reprezentanţii ISU Dolj au spus că nu pot interveni, fiind vorba de o proprietate privată: „E la fel ca un apartament, nu poţi intra“. Preşedinta Asociaţiei „Viaţa Animalelor“ din Craiova, Aurelia Loacă, s-a arătat interesată de subiect, declarând, însă, că „noi nu putem intra fără acordul proprietarului. Ar trebui sesizată poliţia, dar nici ei nu pot intra decât în situaţii de urgenţă“.
Proprietarul curţii, Marian Tomescu, este rugat, pe această cale, să treacă prin zonă, pentru a-i putea da drumul motanului prizonier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS