11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiectul vizând reorganizarea sistemului de sănătate va fi postat mâine noapte pe site-ul MS

Proiectul vizând reorganizarea sistemului de sănătate va fi postat mâine noapte pe site-ul MS

Ministerul Sănătăţii (MS) va posta pe site-ul propriu, începând de mâine noapte, propuneri de modificare legislativă care vizează reorganizarea sistemului de sănătate, informează Agerpres.ro. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul Eugen Nicolăescu, prezent la dezbaterile organizate de Societatea Academică Română. „Dacă o structură se reorganizează, se restructurează – nu se desfiinţează. Dar dacă o structură devine dintr-una foarte mare, una foarte mică, putem spune că se desfiinţează parţial. Deci, depinde ce termen folosim. Lăsând jocul semantic la o parte, e clar că drumul pe care am plecat e fără întoarcere în sensul de reorganizare şi restructurare atât a serviciilor deconcentrate de la minister, cât şi a caselor judeţene de asigurări de sănătate. Formula pe care o propunem o veţi vedea probabil începând de mâine noaptea, pentru că de mâine noapte pe site-ul ministerului vor începe să apară în câteva zile, una după alta, propunerile de modificare legislativă care să ne poată permite să facem aceste mişcări”, a explicat ministrul.

Întrebat când va fi dezbătut proiectul în Guvern, Nicolăescu a declarat că trebuie asigurată o perioadă minimă de zece zile de dezbateri publice, în vederea transparenţei decizionale. El a adăugat că săptămâna viitoare va discuta cu reprezentanţii sindicatelor, ai asociaţiilor profesionale şi ai asociaţiilor de pacienţi despre propunerile legislative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS