16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Gărzii Naţionale de Mediu, marcată mâine în întreaga ţară

Ziua Gărzii Naţionale de Mediu, marcată mâine în întreaga ţară

Ziua Gărzii Naţionale de Mediu, aniversată pe data de 12 martie, va fi marcată mâine prin acţiuni de informare, conştientizare şi educaţie ecologică, desfăşurate la nivelul tuturor comisariatelor judeţene din ţară, informează NewsIn citând anunţul făcut de reprezentanţii Gărzii. Ziua de 12 martie marchează înfiinţarea Gărzii Naţionale de Mediu ca instituţie care aplică prevederile legale privind protecţia factorilor de mediu.

Cu această ocazie vor fi organizate acţiuni de ecologizare la Hunedoara, pe raza municipiului Deva – Zona Zăvoi, împreună cu reprezentanţii Primăriei Deva, la Vaslui, unde elevii vor participa la ecologizarea râului Delea, şi la Giurgiu, unde se va desfăşura o acţiune de salubrizare în zona Parc Alei din Giurgiu.

Acţiuni de plantare de puieţi vor avea loc la Brăila, în paralel cu popularizarea activităţilor Gărzii Naţionale de Mediu în rândurile elevilor de la Şcoala Al. Ioan Cuza, la Piteşti şi la Constanţa – acţiuni la care vor participa elevi din ciclul gimnazial şi liceal. Acţiuni de educaţie ecologică se vor desfăşura şi la Sibiu, Galaţi, Târgovişte, Râmnicu Vâlcea, Caraş Severin şi Timişoara, unde elevii vor participa la un concurs pe tema problemelor de mediu.

Dezbateri şi work-shop-uri vor fi organizate la Arad, Bihor şi la Braşov, în timp ce la Gorj şi la Mehedinţi vor avea loc mese rotunde pentru promovarea unui mediu sănătos, împreună cu organizaţiile neguvernamentale de mediu. În mai multe judeţe se vor desfăşura acţiuni de informare prin distribuirea de fluturaşi şi pliante privind activitatea Gărzii Naţionale de Mediu.

Totodată, în cadrul proiectului “Alinierea metodologiei de control a Gărzii Naţionale de Mediu la directivele şi convenţiile de control internaţionale”, Comisariatul General al Gărzii va organiza, la Piteşti, o conferinţă regională pentru conştientizarea publicului privind riscurile pe care le implică traficul ilicit de specii protejate. Această acţiune face parte dintr-o serie de opt conferinţe regionale, organizate în ţară, la care vor participa autorităţile locale, instituţiile care colaborează cu Garda de Mediu şi ONG-urile de mediu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS