19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateReprezentanţii studenţilor vor TelVerde pentru mită şi plagiat în toate universităţile din ţară

Reprezentanţii studenţilor vor TelVerde pentru mită şi plagiat în toate universităţile din ţară

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) solicită înfiinţarea unei linii telefonice anticorupţie pentru ca toţi studenţii şi profesorii universitari să poată reclama cazurile de mită şi plagiat, informează evz.ro. Proiectul a fost deja implementat la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), printr-un parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie (DGA). „Pe această cale dorim să încurajăm universităţile din România să urmeze exemplul UVT şi să pună la dispoziţia studenţilor şi profesorilor mijloace de informare corespunzătoare şi de sesizare a acestora”, se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Conducerea UVT a semnat vineri un protocol de colaborare cu DGA pentru prevenirea corupţiei, în premieră naţională. Astfel, studenţii şi profesorii vor avea la dispoziţie o linie TelVerde prin care pot denunţa tentativele de mituire, dar şi cazurile de plagiat. Proiectul este valabil pe o periodaă de un an, urmând să se prelungească. „Protocolul a putut fi semnat doar cu o universitate care nu a mai avut cazuri de corupţie sau nu se află în atenţia organelor de control. Universitatea de Vest este în acestă situaţie”, a afirmat Laurenţiu Căluşeru, ofiţer în cadrul DGA Timiş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS