19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBobby Păunescu aduce Şcoala de actorie Ivana Chubbuck în ţară

Bobby Păunescu aduce Şcoala de actorie Ivana Chubbuck în ţară

Regizorul Bobby Păunescu a anunţat că face un nou pas în carieră, prin deschiderea unei şcoli de actorie. Producătorul peliculei „Moartea domnului Lăzărescu“ va colabora pentru acest proiect cu Ivana Chubbuck, una dintre cele mai cunoscute profesoare de actorie din lume.
„Cred că am o veste bună pentru cei care vor să fie sau sunt actori. Sau, pur şi simplu, vor să afle dacă-i interesează actingul. În primăvară, Mandragora Movies împreună cu Ivana Chubbuck, probabil cea mai en vogue profesoară de acting din Hollywood, şi inventatoarea metodei care-i poartă numele, va deschide o şcoală de acting care să consolideze talentele care există deja în România, dar, cel mai important, să reuşescă să descopere şi să pregătească actori care să se prezinte la înălţime la audiţii, atât în România, cât şi în lume, mai precis la Los Angeles. Unii din cei foarte talentaţi vor avea şansa să înveţe meseria asta chiar la Hollywood, în studioul Ivanei. Aceasta a pregătit şi lucrează în continuare cu actori precum Brad Pitt, James Franco, Jessica Biel şi mulţi alţii, iar Charlize Theron, când a luat Oscarul pentru cel mai bun rol feminin în filmul «Monster», i-a mulţumit Ivanei pe scenă“, a scris Bobby Păunescu pe Facebook.
Bobby Păunescu a declarat, într-un interviu televizat, că şcoala de actorie îşi va deschide porţile pe 20 aprilie. „Nu este şcoala mea. Este şcoala Ivanei Chubbuck, cea care a reuşit să pună cap la cap o metodă de lucru care îi poartă numele. Sunt mândru că am convins-o să facă o şcoală aici. Recunosc că, fără ajutorul Monicăi Bârlădeanu, nu aş fi reuşit să o conving pe Ivana să vină în ţara noastră“, a spus regizorul român.
Proiectul Ivana Chubbuck – Mandragora Movies Acting Studios are ca obiectiv principal formarea şi consolidarea abilităţilor actorilor – atât ale celor profesionişti, cât şi ale celor fără experienţă în domeniul cinematografic. Producătorul peliculei „Francesca“ consideră că şcoala se adresează regizorilor şi scenariştilor care vor să înţeleagă mai bine tehnica creării unui personaj, oamenilor de televiziune care doresc să-şi perfecţioneze abilităţile în faţa camerei, persoanelor cu profesii care implică abilităţi de comunicare, celor care vor să experimenteze acest domeniu ca pe un hobby.

Cine e Ivana Chubbuck?

Ivana Chubbuck, profesoara de actorie care face furori la Hollywood şi care o pregăteşte şi pe Monica Bârlădeanu, va împărtăşi şi viitorilor cursanţi din România din tainele cu care a şcolit de-a lungul vremii o serie de actori: Brad Pitt, Charlize Theron, Halle Berry, pe care, cu ajutorul metodei de actorie născocite de ea, i-a transformat în adevărate staruri.
Într-un interviu acordat revistei Tango, Ivana Chubbuck a povestit care a fost parcursul de la actriţă la profesoară. „Am fost şi eu actriţă. Una bună, dar nu extraordinară, timp de opt ani. Am lucrat în televiziune, radio, în filme, dar mă preocupa mai mult să ajut actorii, le dădeam notiţe colegilor mei despre cum să joace şi am început să câştig reputaţia că sfaturile mele erau bune. Actorii jucau foarte bine dacă urmăreau îndrumările mele. Am făcut-o la început pentru prieteni, apoi am început să iau şi bani pentru asta şi, după aceea, chiar mi-am deschis o şcoală. Mi-am dat seama că îmi place mult mai mult să învăţ actorii decât să fiu eu actriţă.
La început, aveam cinci studenţi cu care lucram în sufrageria mea, acum am 450. Eu nu mi-am făcut niciodată reclamă, pur şi simplu s-a aflat despre mine şi asta s-a întâmplat foarte repede. La Hollywood se auzea că, dacă studiezi cu mine, ai parte ulterior de slujbe foarte bune. Trebuie să ai relaţii ca să ajungi la mine. Este, într-adevăr, destul de greu. Trebuie să îţi câştigi dreptul de a lucra cu mine. Există nişte clase pregătitoare şi, dacă treci de ele, poţi ajunge la Master class, unde predau eu. Sunt destul de dură cu studenţii mei. Monica (Bârlădeanu – n.r.) îmi spunea că, la început, era speriată de mine“, a declarat Ivana Chubbuck.

Structura claselor
pentru primăvara 2013î

– clasa standard – youth programme, pentru cursanţi cu vârsta până la 18 ani;
– clasa standard, pentru cursanţi cu vârsta peste 18 ani;
– clasa private, pentru cursanţi cu vârsta peste 18 ani, cu număr redus de participanţi;
– clasă private+, pentru cursanţi cu vârsta peste 18 ani, cu program flexibil.
Persoanele interesate pot afla mai multe amănunte accesând: http://www.mandragoramovies.com/ivana-chubbuck-mandragora-movies-acting-studios/

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS