34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Controale tematice efectuate de A.B.A. Jiu

Dolj: Controale tematice efectuate de A.B.A. Jiu

Administrația Bazinală de Apă (A.B.A.) Jiu derulează, în perioada 1 martie – 26 aprilie, un control tematic privind starea de igienizare și salubrizare a cursurilor de apã din județul Dolj, se arată într-un comunicat al ABA. În cadrul acestei tematici se urmăresc lucrările de întreținere pe cursurile de apă necesare pentru asigurarea scurgerii libere pe timpul apelor mari, modul și gradul de implicare al autorităților publice locale în întreținerea și menținerea stării de curățenie de pe cursurile de apă.

Controalele vor viza și modul cum au fost refăcute capacitățile de transport a podețelor subdimensionate, șanțurile de colectare și dirijare a apelor provenite din precipitații și scurgeri de pe versanți, verificarea punctelor critice depistate în acțiunile de control anterioare.

 „Prin această acțiune, inspectorii Administrației Bazinale de Apă  Jiu nu își propun aplicarea unui anumit număr de sancțiuni contravenționale, ci o îmbunătățire a stării de igenizare pe cursurile de apă din județ. Autoritățile locale și populația trebuie însă să înțeleagă că, pe lângă aspectul neplăcut și afectarea calității apelor, prezența gunoaielor de orice natură în albia majoră poate conduce la inundații prin obturări ale scurgerii, îndeosebi în zona podurilor și podețelor”, a declarat directorul A.B.A Jiu, Marin Talău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS