16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTermenul procesului în care Cioacă e acuzat de uciderea Elodiei, pe 2 aprilie

Termenul procesului în care Cioacă e acuzat de uciderea Elodiei, pe 2 aprilie

Cristian Cioacă a solicitat astăzi la Tribunalul Argeş, la primul termen în procesul în care este judecat pentru uciderea soţiei sale Elodia Ghinescu, revocarea măsurii arestării preventive, informează Agerpres.ro. Inculpatul a susţinut în faţa instanţei că menţinerea arestării preventive în cazul său ar reprezenta o încălcare a drepturilor sale constituţionale, în condiţiile în care nu există probe concrete care să confirme acuzaţiile care îi sunt aduse. Tribunalul Argeş a rămas în pronunţare pe cererea de revocare a măsurii arestării preventive.

Apărătoarea inculpatului, avocata Maria Vasii, a afirmat că se impune revocarea măsurii arestării preventive, pe motiv că nu există probe clare că clientul său ar fi comis faptele de care este acuzat şi punerea în libertate nu ar reprezenta pericol social. În susţinerea cererii de revocare a măsurii arestării preventive, avocata a invocat ilegalitatea privării de libertate a clientului său şi a încercat să demonteze în faţa instanţei o serie de probe din dosar, pe care acuzarea şi-a bazat rechizitoriul.

Următorul termen pe fond în procesul de omor a fost stabilit pentru data de 2 aprilie.


(9:54) Primul termen în dosarul în care fostul poliţist Cristian Cioacă a fost trimis în judecată pentru uciderea soţiei sale Elodia Ghinescu are loc azi, la Tribunalul Argeş. Potrivit mediafax.ro, şedinţa de judecată este programată de la ora 10.00 la Completul 4-Fond al Secţiei Penale a Tribunalului Argeş.

Procurorii arată în rechizitoriu că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”. Ulterior, Cioacă a transportat trupul soţiei sale în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai uşor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS