14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVino şi donează o carte!

Vino şi donează o carte!

Campania „Cărţile se întorc acasă“, ce funcţionează în cadrul Târgului Gaudeamus, a reuşit să strângă, până acum, în jur de 300 de cărţi. Reprezentanţii secretariatului Gaudeamus au explicat că, în ciuda faptului că târgul durează până duminică, donaţiile de cărţi se pot face până sâmbătă, inclusiv. Ele urmează să fie ridicate în ultima zi a târgului şi duse la bibliotecile publice şi şcolare din mediul rural.
La ediţia de anul trecut din Craiova, oamenii au donat 1.300 de volume, iar la nivel naţional, de la lansarea acestui proiect în anul 2010, peste 55.000 de volume au ajuns în bibliotecile cu deficit de aprovizionare de carte.
Tot în cadrul Târgului de Carte „Gaudeamus“, Rotaract Club Craiova va strânge şi el cărți, sub îndemnul „Vino și donează o carte pentru satele din Dolj!“. Bibliobuzul, cel ce va depozita cărţile primite, fie ele vechi sau noi, se va afla pe esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu“ din Craiova, sâmbătă şi duminică, între orele 9.00 şi 19.00. Acțiunea pe care Rotaract Club Craiova o desfășoară vine ca urmare a reușitei de anul trecut, când, în doar două zile, s-au strâns 1.500 de cărți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS