22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Drumul durerii“ din Dârvari

„Drumul durerii“ din Dârvari

Să circuli pe drumul județean 97, care face legătura între județul Mehedinți și Dolj, este o adevărată aventură. Cei doi kilometri de drum sunt distruși, plini de cratere în care apa depășește 40 de centimetri. Cei mai afectați sunt șoferii, care reușesc cu greu să ajungă la destinație.
Drumul distrus se află pe teritoriul comunei Dârvari, iar localnicii care sunt nevoiți să ajungă în Dolj sau în Mehedinți, aproape că nu mai au nici mijloace de transport în comun, după ce mai toate firmele au refuzat să mai facă această rută.
„Mai bine am merge cu barca, mai ales acum, că a plouat, bălțile depășesc un metru prin unele gropi. Chiar dacă nu plouă, drumul e tot distrus pentru că sunt gropi și nu ai ce să ocolești, ne distrugem mașinile. E vai și amar de țara asta! Să vină domnul ministru să circule pe aici, să vedem dacă i-ar conveni!“, a spus un șofer care trebuia să ajungă în localitatea Cetate.
Căruța a rămas singurul mijloc de transport, însă apa depășește roțile atelajului.
„Merg cu căruța să îmi duc și să îmi iau copilul de la școală, ce să fac, e drumul distrus. Nu pot să îl duc cu bicicleta că mă ud la picioare. Și așa, apa ajunge până la obloanele căruței. Ce să facem, noi nu avem nici o putere!“, a spus un bărbat . Șoferii spun că nici nu vor mai plăti taxe pentru un astfel de drum.
„Nu știu pentru ce mai plătim taxe de drum, care drum, că nu există. Sunt doar gropi, parcă am merge pe câmp. Pe doi kilometri, ca să ajung unde am treabă, fac o oră, pentru că nu îmi permit să îmi distrug mașina la fiecare transport! Aș vrea să vină și guvernanții noștri, politicienii care dorm pe scaune, să vadă cum trăim noi! De acolo, de sus, nu se vede cum e aici, jos!“, a mai spus un șofer revoltat. Primarul din Dârvari cunoaște situația drumului, însă spune că el nu are nici o posibilitate financiară să îl repare și cere scuze cetățenilor și șoferilor.
„Șoferii au tot dreptul să fie revoltați. Eu îmi cer scuze pentru faptul că sunt nevoiți să folosească acest drum, dar, din păcate, este singura cale de legătură între Mehedinți și Dolj prin zona noastră. Este un drum județean, sunt doi kilometri, dar eu nu am nici o putere să îl repar. Am făcut nenumărate adrese către consiliul județean, dar nu am primit nici un sprijin. Chiar nu știu ce soluție să aplic“, a declarat Vasilică Ologu, primarul comunei Dârvari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS