30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBundesratul a aprobat introducerea salariului minim în Germania

Bundesratul a aprobat introducerea salariului minim în Germania

Bundesratul (camera superioară a parlamentului) german a aprobat astăzi, introducerea unui salariu minim general în Germania, cu plata a 8,5 euro pe oră de lucru, informează Agerpres.
Iniţiativa a avut sprijinul landurilor controlate de social-democraţi, verzi şi „Stânga”, toţi în opoziţie la nivel naţional, încă care deţin o majoritate suficientă în camera superioară germană. Propunerii i s-a alăturat şi landul Saarland, care este guvernat de Uniunea Creştin-Democrată, a cancelarului Angela Merkel, în coaliţie cu Partidul Social-Democrat.

Totuşi, partidele Uniunii (creştin-democraţii şi creştin-socialii) şi Partidul Liber-Democrat (FDP), care formează coaliţia guvernamentală la Berlin, anunţaseră că iniţiativa privind introducerea salariului minim va fi respinsă de Bundestag, camera inferioară a parlamentului, asupra căreia deţin controlul.
În Germania nu există un salariu minim general stabilit şi se lasă la latitudinea patronatului şi a sindicatelor, în diversele sectoare de muncă, stabilirea prin acord a remuneraţiilor angajaţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS