19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMărţişorul, promovat în aeroporturile din Bucureşti şi Timişoara, dar şi în Spania şi Germania

Mărţişorul, promovat în aeroporturile din Bucureşti şi Timişoara, dar şi în Spania şi Germania

Mărţişorul românesc va fi promovat, în perioada 28 februarie – 1 martie 2013, în aeroporturile internaţionale din Bucureşti şi Timişoara, dar şi pe piaţa externă, în Spania şi Germania, a anunţat astăzi Ministerul Economiei. Campania de promovare a „Legendei Mărţişorului, talisman românesc” se va derula în Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” şi în Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara şi va continua în Spania, în data de 3 martie 2013, cu ocazia unui eveniment prilejuit de sărbătoarea Mărţişorului, precum şi la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin, care se va desfăşura în perioada 6 -10 martie 2013.

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, iniţiatorul campaniei, consideră oportună promovarea României prin legende autentice, mărţişorul fiind strâns legat de tradiţia românească. Acest demers de promovare a obiceiurilor româneşti este primul dintr-o serie de campanii de promovare a credinţelor autentice păstrate în timp de poporul român, se menţionează în comunicat.

În perioada 28 februarie – 1 martie 2013, turiştii români şi străini care se vor afla în incinta celor două aeroporturi din România vor primi broşura „Legenda Mărţişorului, talisman românesc”, pliantul fiind de asemenea oferit la ghişeele de check-in pentru cei care pleacă din ţară şi ghişeele de control paşapoarte ale Poliţiei de Frontieră pe fluxul de sosiri în ţară.

De asemenea, broşura cu textul în limba română, engleză şi spaniolă va fi distribuită, duminică, 3 martie 2013, în Plaza Santa Ana şi Plaza de Oriente, în faţa Palatului Regal, de către Ambasada României în Spania, în cadrul evenimentului organizat la Madrid. Cu ocazia Târgului Internaţional de Turism de la Berlin, broşura va fi distribuită celor care vor vizita standul României.

Broşura prezintă legenda mărţişorului în patru limbi – română, engleză, germană şi spaniolă – având ataşat un şnur de mărţişor autentic, lucrat manual, pe care turiştii români şi străini pot să-l poarte ca talisman aducător de noroc, în spiritul vechii tradiţii româneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS