18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Fii sigură că eşti bine!“

„Fii sigură că eşti bine!“

„Fii sigură că ești bine!“ este motoul sub care Societatea Studenților Mediciniști Craiova (SSCM) și Asociația OncoHope, în parteneriat cu Centrul de Oncologie OncoLab Craiova, Asociația Medsan și Avon Cosmetics realizează un proiect național intitulat ONCOHELP. Proiectul, menit să tragă un puternic semnal de alarmă, se desfășoară în perioada 1-9 martie, sub forma unei campanii de conștientizare, prevenție și depistare precoce a cancerului atât în mediul rural, cât și în municipiul Craiova.
O importanţă deosebită o vom acorda campaniei de informare în mediul rural, întrucât la acest nivel populația este mai puțin informată, accesul la serviciile medicale este restricționat, iar posibilităţile materiale sunt scăzute. În acest scop, pe 2 martie, în localitatea Galicea Mare, viitori medici împreună cu domnul doctor oncolog Michael Schenker vor efectua gratuit consultații, vor măsura tensiunea arterială, glicemia și vor răspunde la toate întrebările participanților. Accentul va cădea, în primul rând, pe informații practice: metode de autoexaminare a sânului, sfaturi simple pentru un stil de viață sănătos, screening și analize de glicemie gratuite și accesibile tuturor.
SSMC, Asociația OncoHope și partenerii au onoarea de a va invită sâmbătă, 9 martie, la ora 10.00, în sala Filarmonicii „Oltenia“ pentru a participa la o conferință susținută de domnul doctor oncolog Michael Schenker, doamna doctor endocrinolog Cristina Calangiu și doamna Marga Cutarov. Invitații vor împărtăși din experiența medicală și personală informații utile, în special pentru prevenția și depistarea precoce a cancerului, în centrul atenției aflându-se femeile de toate vârstele, care vor primi premii cu produse oferite de Avon Cosmetics.
Lupta împotriva cancerului este, din păcate, o realitate a multor oameni care uneori nu pot să lupte singuri cu această boală. De aceea, noi vom încerca să ajutăm femeile bolnave de cancer de sân prin organizarea unui bal caritabil, ce va avea loc pe 7 martie, în clubul Trend, începând cu ora 23.00. Vă așteptăm alături de noi, să sprijinim fiecare după posibilități femeile bolnave care au o situație materială dificilă.
Medicina evoluează pe zi ce trece și rata de supraviețuire crește considerabil. Depistat în faze incipiente, cancerul poate fi tratat cu succes și chiar vindecat. Acordați importanţă maximă sănătății dumneavoastre, dați-vă șansa unei vieți lungi și sănătoase, pentru voi și pentru cei din jur! Vă așteptăm să ne fiți alături! Împreună putem să facem mai mult!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS