29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCiurel semnează contractul de manager al CEO

Ciurel semnează contractul de manager al CEO

Directorul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, va semna în această săptămână, mai exact pe 28 februarie, contractul de management cu Ministerul Economiei. Noul manager al CEO a fost stabilit în urma unei selecţii internaţionale de manageri, la care şi-au depus CV-urile şi candidaţi din afara ţării. Din 200 de candidaţi au rămas în final doar cinci, firma de recrutare angajată de Ministerul Economiei selectându-l pe Laurenţiu Ciurel, cel care se afla deja la conducerea companiei. Numirea lui Ciurel în fruntea CEO a fost făcută în urmă cu o lună, acesta fiind agreat de structurile de conducere ale ministerului, dar şi de Consiliul de Supraveghere al CEO. Cu toate că a fost ales să ocupe postul şi a fost numit în funcţie, Laurenţiu Ciurel şi-a negociat mai bine de o lună viitorul contract de manager şi clauzele acestuia.

Nu are voie să lucreze în altă parte

Potrivit lui Laurenţiu Ciurel, contractul are o durată de patru ani şi mai multe clauze care vizează inclusiv penalizări salariale, în cazul în care noul manager nu îşi atinge indicatorii de performanţă stabiliţi împreună cu Ministerul Economiei. Managerul CEO a declarat că va avea un salariu de aproximativ 5.000 de euro, în ciuda faptului că fondul de salarii aprobat pentru directorat este mai mult decât consistent. O importantă clauză contractuală prevede că, dacă nu va mai lucra în cadrul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel nu va avea voie timp de trei ani să se angajeze la vreo societate de profil. „Am ajuns la o înţelegere. Îl voi semna (contractul – n.r.) pe 28 februarie şi de pe 1 martie va intra în vigoare. În prealabil, Adunarea Generală a Acţionarilor va aproba contractul pentru un mandat de patru ani. Nu ştiu dacă este o formalitate trecerea prin AGA, dar Consiliul de Supraveghere a avut cuvântul cel mai greu de spus în ceea ce priveşte acest contract“, a afirmat directorul Complexului Energetic Oltenia.

Schimbări de directori

Mandatele membrilor directoratului Complexului Energetic Oltenia expiră peste o lună. Conform şefului CEO, la expirarea mandatelor se vor produce schimbări în rândul actualilor directori. „Mandatele expiră peste aproximativ o lună. Cu siguranţă că vor exista schimbări de directori. Nu ştiu care din ei va pleca, dar sigur vor apărea nume noi în conducerea Complexului Energetic Oltenia“, a menţionat Laurenţiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia şi preşedinte al Directoratului CEO. Din directorat fac parte, pe lângă Laurenţiu Ciurel, alţi patru directori: Marian Motocu – director Divizia Energetică, Vasile Ogârlaci – director Divizia Minieră, Daniel Pităroiu – director Divizia Financiară şi Ion Petroniu – director Divizia Strategie Dezvoltare. Cele mai mari probleme de imagine le are în momentul de faţă Marian Motocu, directorul Diviziei Energetice, trimis în judecată la Judecătoria Târgu Jiu, pentru complicitate la abuz în seriviciu contra intereselor publice. Potrivit procurorilor târgujieni, în vremea în care era director al Complexului Energetic Turceni, Marian Motocu s-ar fi implicat în atribuirea unui contract de achiziţie de soluţie de amoniac, fără respectarea prevederilor legale. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS